fbpx

FIM EWC: Νικήτρια στο Λε Μαν η SERT (vid)

FIM EWC: Νικήτρια στο Λε Μαν η SERT (vid)

Η ομάδα της Suzuki άρχισε με ιδανικό τρόπο την υπεράσπιση του παγκόσμιου τίτλου της.

Κάτοχος του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής μοτοσικλετών, η Yoshimura SERT Motul, πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σεζόν, το 24 Heures Motos, που διεξήχθη στη γαλλική πίστα του Λε Μαν. Με αναβάτες τους Γκρεγκ Μπλακ, Σιλβέν Γκουιντολί και Ζαβιέ Σιμεόν, η ιαπωνική ομάδα αναδείχθηκε νικήτρια στην 45η έκδοση του αγώνα που είδε την επιστροφή του κοινού μετά από δύο χρόνια εξαιτίας των περιορισμών του κορονοϊού και είδε την παρουσία 62.000 ανθρώπων.

Πάντα γρήγορη, σταθερή και αξιόπιστη η ομάδα, έμεινε μακριά από λάθη με μοναδική δύσκολη στιγμή όταν η GSXR-1000 έμεινε από καύσιμα κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης σε διάρκεια περιόδου αυτοκινήτου ασφαλείας κατά τις πρώτες ώρες του αγώνα, το απόγευμα του Σαββάτου. Αν και πήρε την πολ ποζίσιον για τρίτη διαδοχική χρονιά η YART είχε πρόβλημα στην εκκίνηση και έπρεπε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η FSS TSR Honda με τους Μικ Ντι Μελιό, Τζος Χουκ και Τζίνο Ρία με τον τελευταίο να έχει πτώση το πρωί της Κυριακής.

Η Sapeurs Pompiers CMS Motostore αξιοποίησε την πολ ποζίσιον στην κατηγορία Superstock και πήρε τη νίκη με τη Yamaha καταλαμβάνοντας και την τέταρτη θέση γενικής. Ο αγώνας άρχισε με δραματικό τρόπο όταν ο Κριστόφ Σινιέ δεν μπόρεσε να αποφύγει την σύγκρουση με τον Μπράντλεϊ Σμιθ και ενώ ο Γάλλος κατάφερε να επιστρέψει περπατώντας στα πιτς ο Βρετανός έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, αφήνοντας την ομάδα του, την Al Ain με δύο αναβάτες, έως ότου πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα