fbpx

Project X ΤΗΣ Golden Yachts

Project X ΤΗΣ Golden Yachts

Το μήκους 88 μέτρων  Project X της Golden Yachts, μεταφέρθηκε από το Ναυπηγείο Χαλκίτη στο Ναυπηγείο του Σπανόπουλου, καθώς πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Το εντυπωσιακό superyacht των 2.750 κόρων βρίσκεται υπό κατασκευή από το 2007 και έχει μετακινηθεί σε διάφορα ναυπηγεία κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

Το ναυπηγείο με έδρα το Πέραμα εργάζεται στη θαλαμηγό από το 2019, όταν μεταφέρθηκε από το ναυπηγείο της Delta Marine στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ήταν αποθηκευμένο για πολλά χρόνια.

Αλλά ήταν στο ναυπηγείο Marco Yachts στο Σαντιάγο της Χιλής όπου ξεκίνησε η κατασκευή του το 2007. Το Project X, παλαιότερα γνωστό ως Z, διαθέτει εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό από τον Ken Freivokh ενώ η ναυτική αρχιτεκτονική του έχει υπογραφεί από τη Marco Yachts.

Είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως και 14 άτομα, με διαμόρφωση μιας κύριας σουίτας και έξι καμπινών επισκεπτών καθώς και πλήρωμα 24 ατόμων.

Το Project X θα κινείται από δύο κινητήρες Caterpillar που ο καθένας αποδίδει 2.485 ίππους, επιτρέποντας στο superyacht να επιτύχει τελική ταχύτητα 17,5 κόμβων. Έχει αυτονομία 6.000 ναυτικών μιλίων στους 14 κόμβους, διασφαλίζοντας ότι μπορεί να φτάσει σε οποιονδήποτε επιθυμητό προορισμό χωρίς ανεφοδιασμό.

Αν και τα σχέδια έχουν κρατηθεί αυστηρά κρυφά για το Project X, πιστεύεται ότι θα παραδοθεί αργότερα το 2022.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μηχανοκίνητα