fbpx

Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο: Β’ τελικός για Ντούσκο και Καλανδαρίδη, Α’ τελικοί για 4 πληρώματα U19

Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο: Β’ τελικός για Ντούσκο και Καλανδαρίδη, Α’ τελικοί για 4 πληρώματα U19

Ικανοποιητική αλλά όχι τη βέλτιστη αρχή είχαμε από τα ελληνικά πληρώματα στη διεθνή ρεγκάτα του Πιεντιλούκο στην Ιταλία.

Ο Στέφανος Ντούσκος τερμάτισε στην 3η θέση της 4η και πιο γρήγορης προκριματικής σειράς στο σκιφ ανδρών με 7:20:10 (3ος πιο γρήγορος χρόνος συνολικά). Ο Γιάννης Καλανδαρίδης από την άλλη τερμάτισε 3ος στην 1η προκριματική σειρά σε 7:44:88 και σημείωσε συνολικά τον 16ο καλύτερο χρόνο από τους 29 συμμετέχοντες.

Με βάση το αρχικό σύστημα πρόκρισης που είιχαν ανακοινώσει οι διοργανωτές υπήρχαν 16 διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό Α’ και τον τελικό Β΄το Σάββατο 1/4. Την πρόκριση στον τελικό έπαιρναν απευθείας οι νικητές των τεσσάρων σειρών του προκριματικού και τα υπόλοιπα 4 εισιτήρια του Α’ τελικού αλλά και τα 8 του Β΄τελικού θα καθορίζονταν βάσει χρόνου.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως θα γίνουν τρεις τελικές σειρές (Α΄, Β’ και Γ’) με 24 αθλητές συνολικά και οι δύο Έλληνες θα αγωνιστούν μαζί στον Β’ τελικό. Τα εισιτήρια πέρα των 4 πρώτων στις σειρές δόθηκαν τελικά με βάση τη θέση και όχι τον χρόνο και οι τρίτες θέσεις που κατέκτησαν οι Έλληνες τους άφησαν εκτός πρώτης οκτάδας.

Στις προκριματικές κούρσες που ακολούθησαν η Σοφία Δαλίδου στο σκιφ νεανίδων (U19) και οι Βασίλης Κωστούλας και Δημήτρης Κούτρας στη δίκωπο εφήβων (U19) πήραν εύκολα τη νίκη στη σειρά τους με 8:30:23 και 7:15:52 και θα εκκινήσουν από ευνοϊκή διαδρομή τον αυριανό Α’ τελικό. Οι Δήμητρα και Χριστίνα Παπαϊωάννου εξασφάλισαν επίσης παρουσία στον Α’ τελικό της δικώπου νεανίδων (U19) με την 4η θέση στην 2η προκριματική σειρά (11 συμμετοχές συνολικά). Το δίδυμο των Σωτηρία Άγκου και Γαβριέλα Λιόλιου στο διπλό σκιφ νεανίδων (U19) τερμάτισε στη 2η θέση της μίας και μοναδικής προκριματικής σειράς 6 πληρωμάτων συνολικά και αύριο θα επαναλάβουν την κούρσα από ευνοϊκή διαδρομή για το μετάλλιο.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των προκριματικών και οι λίστες εκκίνησης για τους αυριανούς τελικούς:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία