fbpx

Ολοκληρώθηκε ο 1ος αγώνας αξιολόγησης στο Σχοινιά (αποτελέσματα)

Ολοκληρώθηκε ο 1ος αγώνας αξιολόγησης στο Σχοινιά (αποτελέσματα)

Οι αγώνες αξιολόγησης γίνονται με διαφορετικές κούρσες και συνθέσεις προκειμένου να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα για όλους τους κορυφαίους κωπηλάτες ο επικεφαλής προπονητής της Εθνικής ομάδας, Τζιάνι Ποστιλιόνε, και η ομάδα του. Οι χρόνοι και οι θέσεις δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα μεμονωμένα, αλλά ως σύνολο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κωπηλάτησαν στην ίδια κούρσα ελαφρά και βαριά πληρώματα ή διαφορετικές βάρκες (διπλό σκιφ-δίκωπος).

Από τους αγώνες αξιολόγησης όμως μπορούν να βγει μία πρώτη εικόνα σχετικά με τις γενικές στοχεύσεις εν όψει των μεγάλων πρωταθλημάτων του 2023 αλλά και την Ολυμπιακής χρονιάς του 2024. Οι αδερφές Κυρίδου, Αννέτα και Μαρία, συμμετείχαν σε 5 κούρσες στη δίκωπο και βγήκαν νικήτριες στις 4. Έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με το νέο πλήρωμα των Ευαγγελία Φράγκου και Σοφία Ασβεστά που ακόμα δοκιμάζεται. Η Ευαγγελία Αναστασιάδου δείχνει μέχρι στιγμής να προσανατολίζεται αποκλειστικά στο μονό σκιφ αν και δοκιμάστηκε σε μία κούρσα διπλού σκιφ με την νεαρή Σοφία Δαλίδου ενώ η Ζωή Φίτσιου έκανε κούρσες και στο μονό και στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών μαζί με τη ανερχόμενη Δήμητρα Κοντού.

Εξαιρετικές κούρσες έκανε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ δοκιμάστηκε και στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (που είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα) μαζί με τον Πέτρο Γκαϊδατζή αλλά και στο τετραπλό σκιφ μαζί με τους Γκαϊδατζή, Στασινό και Παλαιοπάνο.

Οι ηχηρές απουσίες ήταν αυτές της Χριστίνας Μπούρμπου και του Στέφανου Ντούσκου. Η πρώτη σπουδάζει στις ΗΠΑ και πρέπει να γυρίσει σίγουρα για το δεύτερο αγώνα αξιολόγησης το Μάρτιο για να μπορεί να διεκδικήσει φέτος θέση στην Εθνική ομάδα, ενώ ο δεύτερος είναι τραυματίας προφυλάσσει τον εαυτό του. Τις επόμενες μέρες από τις κλήσεις του Ποστιλιόνε για τα κοινόβια θα υπάρχει και καλύτερη εικόνα ως προς το ποιοι και ποιες θα συνθέσουν τις Εθνικές ομάδες ανδρών/γυναικών για το 2023. Ακολουθούν τα αποτελέσματα των δύο ημερών:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία