fbpx

2o Πανελλήνιο παράκτιας: Ξεκίνησε η δράση στον Άλιμο (pics)

2o Πανελλήνιο παράκτιας: Ξεκίνησε η δράση στον Άλιμο (pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη μέρα του 2ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας στο Άλιμο της Αττικής. Ο καιρός είναι ιδανικός στην περιοχή, με τον κόσμο να αυξάνεται όσο περνάει η ώρα.

Να σημειωθεί ότι, η διοργάνωση ξεκίνησε μία ώρα νωρίτερα στις 07:00 κι όχι στις 08:00, κάτι που αποφασίστηκε από την τεχνική σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΝΟΑ.

Στο Πανελλήνιο συμμετέχουν εκατό αθλητές κι αθλήτριες από 15 σωματεία όλης της χώρας και μάλιστα, το νέο αγώνισμα, θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Πέντε αγωνίσματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 2ου Πανελληνίου πρωταθλήματος τα μονά σκιφ ανδρών και γυναικών, τα διπλά ανδρών και γυναικών και το τετραπλό μεικτό. Οι αποστάσεις είναι 500μ. στο νερό με τις βάρκες να κάνουν σλάλομ περνώντας από τις τοποθετημένες σημαδούρες.

Η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός από ένας μέλος του πληρώματος γίνονται από την παραλία δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις κούρσες που διεξάγονται ανά δυο σκάφη.

Το Σάββατο (5/11) στις 08:00 θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί ενώ την Κυριακή (6/11) στις 09:00 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και στις 11:00 οι τελικοί που θα πραγματοποιούνται ανά δέκα λεπτά.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το ApexSports.gr.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία