fbpx

Στην «καρδιά» της βρετανικής κωπηλασίας η Χρύσα Μπισκιτζή (pics)

Στην «καρδιά» της βρετανικής κωπηλασίας η Χρύσα Μπισκιτζή (pics)

Στο πρόγραμμα της ΔΟΕ για την ενίσχυση γυναικών σε ηγετικούς ρόλους στον αθλητισμό, συμμετέχει η προπονήτρια –πλέον- της κωπηλασίας Χρύσα Μπισκιτζή. Το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες από τον χώρο του πρωταθλητιμού, χρηματοδοτείται από το Olympic Solidarity και τις παγκόσμιες ομοσπονδίες και συμμετέχουν 24 γυναίκες από 6 ολυμπιακά αθλήματα από όλο τον κόσμο.

Η Χρύσα Μπισκιτζή μετά το τέλος της αγωνιστικής της καριέρας όπου διέπρεψε με την εθνική ομάδα κωπηλασίας με συνεχείς παρουσίες σε ολυμπιακούς και παγκόσμια πρωταθλήματα, πέρασε με επιτυχία στον χώρο της προπονητικής και πλέον δραστηριοποιείται σε άλλο επίπεδο στο άθλημα που αγαπά.

Η παρουσία της στο πρόγραμμα «Women in Sport High Performance Pathway» στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, στην καρδιά της Βρετανικής κωπηλασίας, όπως εξηγεί στο Apexsports είναι πολύ σημαντική: «Η πρώτη εβδομάδα ήταν γνώριμια με την Βρετανική κωπηλασία όπου επισκέφτηκα πολλά σωματεία και τα εθνικά κέντρα, όπου προπονούνται οι άνδρες και οι γυναίκες, όπως και το κοινόβιο εφήβων στο Nottingham».

Η προπονητική έχει εμβαθύνει στο κομμάτι της ψυχολογίας και σε αυτό είναι αφιερωμένο μεγάλο κομμάτι του προγράμματος, τονίζει η Χρύσα Μπισκιτζή: «Η δεύτερη εβδομάδα του προγράμματος είναι στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire όπου γίνονται πολλά διαδραστικά μαθήματα με στόχο την βελτίωση στους εξής τομείς: Self development (προσωπική ανάπτυξη), Empower others (εμψύχωση) και Lead Performance (ηγετική παρουσία)».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία