fbpx

Ευρωπαϊκό U23: Σε επτά τελικούς τα ελληνικά πληρώματα στο Βέλγιο

Ευρωπαϊκό U23: Σε επτά τελικούς τα ελληνικά πληρώματα στο Βέλγιο

Τα ελληνικά κουπιά μπήκαν με τον πλέον δυνατό τρόπο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες (3-4/9) στο Χαζεβίνγκελ του Βελγίου, όπου συμμετέχουν συνολικά 400 αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες.

Τα ελληνικά πληρώματα εξασφάλισαν ήδη τη συμμετοχή τους σε επτά τελικούς που θα διεξαχθούν την Κυριακή (4/9), ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες και για ακόμα δύο συμμετοχές οι οποίες θα τρέξουν στους επαναληπτικούς.

Πιο αναλυτικά Ευαγγελία Φράγκου και Χριστίνα Μπούρμπου δεν είχαν κανένα πρόβλημα να καταλάβουν την 1η θέση στον προκριματικό αγώνα της δίκωπου γυναικών U23 με χρόνο 7:34.34 και να δείξουν τις προθέσεις τους αφού και τα πέντε πληρώματα που παίρνουν μέρος στο αγώνισμα περνάνε απευθείας στον τελικό. Οι δυο Παγκόσμιες πρωταθλήτριες άλλωστε είναι φαβορί για την κατάκτηση ακόμη ενός χρυσού μεταλλίου

Εξαιρετικός ο Πέτρος Γκαϊδατζής πήρε την 1η θέση στον προκριματικό του σκιφ ελαφρών βαρών με χρόνο 7:22.41 και την απευθείας πρόκριση στον τελικό.

Την 1η θέση με χρόνο 7:57,50 και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του σκιφ ελαφρών βαρών εξασφάλισε η Ευαγγελία Αναστασιαδου που άνοιξε την αυλαία των συμμετοχών στη διοργάνωση.

Την 2η θέση στο προκριματικό και την απευθείας πρόκριση στον μεγάλο τελικό της δίκωπου πήραν τα αδέλφια Μπουκουβάλα Δημήτρης και Ζήσης. Οι δυο πρωταθλητές τερμάτισαν σε 6:53.29 πίσω από τους αδελφούς Κροάτες Λοντσαριτς που τερμάτισαν σε 6:50.82

Μέσω του επαναληπτικού μπήκε στον ημιτελικό ο Δημήτρης Παπάζογλου αφού τερμάτισε πρώτος με 7:18.16 ενώ στο προκριματικό ήταν 3ος  με χρόνο 7:12.41 .

Δίνοντας ακόμα μια κούρσα αφού από τον προκριματικό πήγαν στον επαναληπτικό  οι Δήμητρα Ελενη Κοντού και Στυλιανή Νάτσιουλα πέρασαν στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ των κοριτσιών κατακτώντας την 1η θέση με 7:14.70

Μέσω επαναληπτικού σφράγισαν την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ αγοριών και οι Παύλος Φαΐτας-Στράτος Τριανταφύλλου. Το ελληνικό δίδυμο πήρε τη 2η θέση στο ρεπεσάζ με χρόνο 6:33.90 και θα είναι στα έξι καλύτερα πληρώματα του Ευρωπαϊκού U23.

Δεύτερη θέση στον επαναληπτικό και πρόκριση στον μεγάλο τελικό και για το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των κοριτσιών με τις Ελένη Βαρελοπούλου-Σωτηρία Άνγκου να τερματίζουν σε 7:26.64 και να παίρνουν το εισιτήριο για τα έξι κορυφαία πληρώματα της Ευρώπης στην U23.   

Την 5η θέση κατέλαβαν στον προκριματικό αγώνα της τετρακώπου άνευ οι Ελβιρα Αργυράκη-Ιωάννα Ασβεστά-Δήμητρα Παπαϊωάννου-Χριστίνα Παπαϊωάννου με χρόνο 7:19.43 , ωστόσο έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στον τελικό του αγωνίσματος.

Τα ελληνικά πληρώματα που πέρασαν απευθείας στους τελικούς

1. Φράγκου Ευαγγελία-Μπούρμπου Χριστίνα (Δίκωπος)
2. Γκαϊδατζής Πέτρος (Σκιφ ελαφρών βαρών)
3. Αναστασιάδου Ευαγγελία (Σκιφ ελαφρών βαρών)
4. Μπουκουβάλας Δημήτρης – Μπουκουβάλα Ζήσης (Δίκωπος)
5. Κοντού Δήμητρα Ελένη – Νάτσιουλα Στυλιανή (Διπλό Σκιφ)
6. Φαΐτας Παύλος – Τριανταφύλλου Στράτος (Διπλό Σκιφ)
7. Βαρελοπούλου Ελένη – Άνγκου Σωτηρία (Διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών)

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 12:35 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κωπηλασία