fbpx

Ο Μαραμενίδης 5ος στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα kite (pics)

Ο Μαραμενίδης 5ος στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα kite (pics)

Την 5η θέση κατέλαβε ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα kite που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σάο Λουίς Μαρανιάο στην βόρεια Βραζιλία. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ 26 αθλητών από 13 χώρες , ενώ 18ος ήταν ο Δημήτρης Μαραμενίδης, ο οποίος ανήκει επίσης στον «Ιάσωνα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάμερον, μετά την κατάκτηση της 4ης θέσης στην Ολυμπιάδα Νέων 2018, εγκατέλειψε τους αγώνες ώστε να αφιερωθεί στις σπουδές του, και επανήλθε στην ενεργό δράση μόλις τον Ιούνιο του 2022, με στόχο μια ολυμπιακή πρόκριση. Όπως δήλωσε ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τεό Ντε Ραμκόρ με τον οποίο ο Κάμερον βρέθηκε να αλλάζει θέσεις αρκετές φορές στον αγώνα, «είναι απίθανο το επίπεδό του και η εξέλιξή του, ειδικά για έναν αθλητή που ασχολείται αγωνιστικά με το Foil μόνο λίγους μήνες».

Η ίδια διοργάνωση μετράει και ως το εθνικό πρωτάθλημα Βραζιλίας για το 2022, ενώ έχει και προκριματικό χαρακτήρα ενόψει των Pan American Games του 2023, στο Σαντιάγο της Χιλής.

Ο Έλληνας αθλητής θα μείνει στη Βραζιλία και τον επόμενο μήνα, ώστε να συνεχίσει τις προπονήσεις του με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Στόχος του είναι με το νέο έτος να μετάσχει στο Μαϊάμι στον πρώτο του αγώνα το 2023 που αποτελεί και χρονιά Ολυμπιακής προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κάιτ Σερφ