fbpx

Παγκόσμιο Kite Formula: Η δράση στην Σαρδηνία (vid)

Παγκόσμιο Kite Formula: Η δράση στην Σαρδηνία (vid)

Με την συμμετοχή 150 αθλητών από 44 χώρες από κάθε ήπειρο θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, στην Ιταλία, τις επόμενες επτά ημέρες.

 Με τη δράση να αρχίζει σήμερα και να ολοκληρώνεται στις 16 Οκτωβρίου, το παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί τη μεγαλύτερη δοκιμασία της χρονιάς με τους αθλητές να συνεχίζουν την προσπάθειά τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι που απέχουν πλέον κάτι λιγότερο από δύο χρόνια.

 Με τους αθλητές να κινούνται με ταχύτητες που ξεπερνούν τους τριάντα κόμβους σε σύντομους αγώνες διάρκειας δώδεκα λεπτών και τους τελικούς να έχουν διάρκεια έξι λεπτών, είναι η ταχύτερη μορφή αγώνα σε μία κατηγορία που θα έχει Ολυμπιακή παρουσία.

 Μία δεκαετία πέρασε από την προηγούμενη έκδοση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Κάλιαρι και την παραλία Ποέτο, σε μία περιοχή διεθνώς αναγνωρισμένη ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο για το kitefoiling. Κάποιοι από εκείνους που πήραν μέρος σε εκείνη τη διοργάνωση επιστρέφουν δέκα χρόνια μετά όπως ο Γιάνις Μάους από τη Γερμανία. ‘Ήμουν 15-16 ετών εκείνη την εποχή, αγωνιζόμουν στη μικρή ηλιακή κατηγορία», είπε. «Είναι σπουδαίο να αγωνίζομαι ξανά εδώ αλλά το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο και θα υπάρχει ένταση στην αγωνιστική διαδρομή.

 Ο Γάλλος Μαξίμ Νοσέρ ήταν 18 ετών το 2012 παίρνοντας την πέμπτη θέση γενικής και περίπου μία εβδομάδα πριν πήρε την ίδια θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο. «Αν καταφέρω να τερματίσω στην πρώτη πεντάδα εδώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είμαι πολύ ευτυχισμένος. Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα δούμε».

 Ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης και ο Βασίλης Λιβάς συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς στα νερά της Σαρδηνίας.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κάιτ Σερφ