fbpx

Kite Foil World Series: Νίκη για Ντόλεντς και Νταμασίεβιτς στην Αυστρία

Kite Foil World Series: Νίκη για Ντόλεντς και Νταμασίεβιτς στην Αυστρία

Ο Κροάτης και η Πολωνή ήταν οι νικητές του πρώτου σταθμού της σεζόν.

Ο Μάρτιν Ντόλεντς και η Γιούλια Νταμασίεβιτς ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην πρεμιέρα των Kite Foil World Series του 2022. Με τον πρώτο σταθμό της σεζόν να είναι στη λίμνη Τραουνζέε της Αυστρίας, οι κορυφαίοι του κόσμου βρέθηκαν στην καρδιά της Ευρώπης για αυτή την πρώτη μάχη.

Στους άνδρες, ο Ντόλεντς ήταν ο μάλλον απρόσμενος πρωταγωνιστής. Ο 22χρονος Κροάτης μπόρεσε να χειριστεί άψογα τις πολύ απαιτητικές καιρικές συνθήκες λόγω του ανέμου (με αρκετές κούρσες μάλιστα να ματαιώνονται) και στο φινάλε στέφθηκε πρωταθλητής. Στη δεύτερη θέση έμεινε το παιδί-θαύμα, ο 15χρονος Μαξιμίλιαν Μάεντερ από τη Σιγκαπούρη, ενώ ο Ντένις Ταράντιν, γεννημένος στη Ρωσία αλλά αγωνιζόμενο με τα χρώματα της Κύπρου, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στις γυναίκες, η Νταμασίεβιτς εμφανίστηκε αγωνιστικά πανέτοιμη για αυτόν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στα World Series και το απέδειξε με επιβλητικό τρόπο. Η νίκη της στις δύο από τις τρεις τελευταίες κούρσες της ημέρα των τελικών ήταν το κλειδί για να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης και έτσι η 17χρονη να πανηγυρίσει την παρθενική της νίκη στη διοργάνωση. Δεύτερη θέση για τη Βρετανίδα Έλι Άλντριτζ, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Αμερικανίδα Ντανιέλα Μορόζ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κάιτ Σερφ