fbpx

Παγκόσμιες ξανά οι Κερκέζου – Γιαννούλη στα 420! (pics)

Παγκόσμιες ξανά οι Κερκέζου – Γιαννούλη στα 420! (pics)

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Ιακωβίνα Κερκέζου- Δανάη Γιαννούλη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης 420 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και 1η η εθνική ομάδα.

Μετά και την 10η ιστιοδρομία οι πρωταθλήτριες κόσμου και Ευρώπης το 2023 βρίσκονταν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης των 27 σκαφών με 29 βαθμούς, αλλά στις δυο τελευταίες κούρσες τα έδωσαν όλα! Με πρωτιά και μια 3ην θέση στις τελευταίες κούρσες ήρθαν σε ισοβαθμία με το ισπανικό σκάφος με 33β., αλλά με καλύτερα πλασαρίσματα και πήραν το χρυσό μετάλλιο. Στην 3η θέση βρέθηκε το σκάφος τη Βραζιλίας με 38β.

Για την ιστορία, στην 9η κούρσα οι Ελληνίδες αθλήτριες χρεώθηκαν με 28 βαθμούς ποινής (την αφαίρεσαν ως τη χειρότερη) μετά από ένσταση των Ισπανίδων και γι’ αυτό υποχώρησαν στην 3η θέση.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στέφθηκαν και οι Ιωάννης Τουρνής – Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος στην κατηγορία U17, ενώ οι Σωκράτης Χαμαριάς – Ιάσων Ξύπας είναι 4οι στα U17, ενώ οι Ιων Σταμάτιος Στρωματιάς– Κωνσταντίνος Οδυσσέας Πηγής είναι 6οι.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Δήμητρα Πελέκη – Φεβρωνία Μπουζάνα στην κατηγορία U17 με 146β. ενώ είναι 16ες στη γενική.

Μεγάλη προσπάθεια έναν και οι Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής που κατέλαβαν την 6η θέση στην κατηγορία ανδρών. Στο σύνολο των εθνικών ομάδων που μετείχαν, η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση.

«Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους, Δημήτρη Λεκάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο» αναφέρει σε ανάρτησή του ο ΙΟ Πειραιώς για τις επιτυχίες των αθλητών του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Εθνικές Ομάδες