fbpx

Ευρωπαϊκό FAREAST 28R: Η 5η ημέρα δράσης (video)

Ευρωπαϊκό FAREAST 28R: Η 5η ημέρα δράσης (video)

Η τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας FAREAST 28R στη Λεμεσό ξεκίνησε με μια αρχική αναβολή.

Αιτία οι συνθήκες που δεν ήταν ευνοϊκές για τη διενέργεια αγώνων. Η μέρα ξεκίνησε με προσμονή για το τι μέλλει γενέσθαι, με τον συννεφιασμένο ουρανό να υποδεικνύει την πιθανότητα βροχής. Ωστόσο, καθώς εξελίσσονταν τα γεγονότα, εμφανίστηκε ένας σταθερός άνεμος 8-10 κόμβων, που έθεσε τις προϋποθέσεις για μια συναρπαστική κορύφωση του πρωταθλήματος.

Στα μέσα του πρώτου αγώνα, οι συμμετέχοντες ήρθαν αντιμέτωποι με αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, καθώς ο άνεμος αυξήθηκε στους 11 κόμβους. Απτόητα τα πληρώματα προσαρμόστηκαν επιδέξια στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, ολοκληρώνοντας δύο αγώνες.

Ο Παρ Σβάρντσον στο Happy Yachting κατέκτησε το πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση. Ο Ρίζκοφ Νικολάι με το S For Summer κέρδισε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Σεργκέι Κόστεβιτς ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η τελετή λήξης και βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Cazebo Mare στην Μαρίνα της Λεμεσού και αποτελούταν από ομιλίες του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, του Εκτελεστικού Διευθυντή της Freedom Finance Europe, Εβγκένι Τιάπκιν και εκπροσώπων από τη μαρίνα Λεμεσού και τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κύπρου. Η βραδιά περιλάμβανε τελετή απονομής, μπουφέ και DJ σετ, μαζί με μια performance από τους Minus One Band. Η καταληκτική τελετή ήταν το ιδανικό κλείσιμο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας FAREAST 28R, το οποίο μπορεί να θεωρείται ιστορικό, καθώς ήταν ο πρώτος διεθνής ιστιοπλοϊκός διαγωνισμός για αυτήν την κατηγορία στην Κύπρο.

Αποτελέσματα μετά από 12 αγώνες:

Παρ Σβάρντσον (Σουηδία)            16.0
Ρίζκοφ Νικολάι (Ρουμανία)        25.0
Σεργκέι Κόστεβιτς (Κύπρος)      32.0
Μαξίμ Γκορστσόφ (Κύπρος)  41.0
Γιόνας Σβένσον (SWE)        43.0 
Γιάκομπ Ένιγκι (Αυστρία)                55.0

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα