fbpx

Ευρωπαϊκό FAREAST 28R: Η 3η ημέρα δράσης στην Κύπρο (video)

Ευρωπαϊκό FAREAST 28R: Η 3η ημέρα δράσης στην Κύπρο (video)

Την τρίτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας FAREAST 28R στη Λεμεσό, εκτυλίχθηκαν δυναμικές ιστιοδρομίες.

Οι συνθήκες ανέμου άλλαζαν κατά τη διάρκεια των αγώνων, δημιουργώντας επιπλέον προκλήσεις για τα σκάφη. Ξεκινώντας από έναν ισχυρό άνεμο 20-22 κόμβων κοντά στις 80 μοίρες, ακολούθησε μία σταδιακή αλλαγή στις 100 μοίρες στον δεύτερο αγώνα. Ο τρίτος αγώνας είχε κυρίως ανέμους 17-18 κόμβων, και κατά τη διάρκεια του τέταρτου η ισχύς του ανέμου μετριάστηκε σε 14-15 κόμβους.

Οι ιστιοδρομίες ανέδειξαν τόσο τον απρόβλεπτο παράγοντα του ανέμου όσο και τις ικανότητες των πληρωμάτων. Παρά το γεγονός ότι ο Παρ Σβάρντσον παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης, αντιμετώπισε δυσκολίες στον δεύτερο αγώνα, χάνοντας αρκετές θέσεις. Ως αποτέλεσμα, ο Ρίζκοφ Νικολάι ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Στις ιστιοδρομίες που ακολούθησαν τα σκάφη ήταν σε πολύ κοντινότερη απόσταση απ’ ότι χτες, εντείνοντας τον ανταγωνισμό. Η μέρα περιελάμβανε ανταγωνιστική και εντυπωσιακή ιστιοπλοΐα, με τους συμμετέχοντες να πλοηγούνται σε διάφορες συνθήκες ανέμου για να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο νερό. Οι αγώνες που ακολουθούν σίγουρα θα είναι συναρπαστικοί.

Αποτελέσματα μετά από 9 αγώνες:

Παρ Σβάρντσον (Σουηδία)            8.0
Ρίζκοφ Νικολάι (Ρουμανία)        14.0
Γιόνας Σβένσον (Σουηδία)        22.0       
Σεργκέι Κόστεβιτς (Κύπρος)      25.0
Μαξίμ Γκριστσόφ (Κύπρος)  28.0
Γιάκομπ Ένιγκι (Αυστρία)                 35.0

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα