fbpx

Δίνουν την μάχη τους στο Ευρωπαϊκό 49er οι Καγιαλής-Ορφανός

Δίνουν την μάχη τους στο Ευρωπαϊκό 49er οι Καγιαλής-Ορφανός

Με την ελπίδα για πρόκριση στους Ολυμπιακούς να πεθαίνει πάντα τελευταία ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Παύλος Καγιαλής με τον Ιωάννη Ορφανό δίνει την μάχη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιλαμούρας στην κατηγορία 49er.

Μετά τις τέσσερις κούρσες που έχουν ολοκληρωθεί στον προκριματικό γύρο των 49er, ο Παύλος Καγιαλής και ο Γιάννης Ορφανός είναι στην 51η θέση με 41 βαθμούς ποινής, καθώς έχουν πετάξει τη χειρότερη κούρσα τους που ήταν η 23η θέση της 3ης κούρσας. Το ελληνικό πλήρωμα παρά τις αντιξοότητες στην προετοιμασία του έχει κάνει μια καλή εμφάνιση ως τώρα με θέσεις 21, 9, 23, 11 σε σύνολο 92 σκαφών.

Στην πρώτη τριάδα του όπεν βρίσκονται το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας Μακ Χάρντι με 6 βαθμούς ποινής και ακολουθούν οι πρώτοι Ευρωπαίοι, οι Αυστριακοί Πρέτνερ και Φλάχμπεργκερ με 7 βαθμούς ποινής, ενώ στην 3η της γενικής είναι ένα ακόμη Αυστριακό πλήρωμα οι Μπίλστειν και Χασλ με 9 βαθμούς. Στον αγώνα μετέχουν 92 σκάφη από 28 χώρες με τις χώρες τις Ευρώπης να «μάχονται» για το μοναδικό εισιτήριο που θα δοθεί σε αυτόν των αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Οι Έλληνες πρωταθλητές βρίσκονται στην Πορτογαλία εδώ και λίγες ημέρες με προπονητή τον Μιχάλη Μηλαίο. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την έλλειψη στήριξης της ΕΙΟ, διασφάλισαν την συμμετοχή τους μετά από παρέμβαση του ο υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση ο οποίος στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια του Ολυμπιονίκη Παύλου Καγιαλή και του Ιωάννη Ορφανού.

Ο αγώνας της Βιλαμούρα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ευρώπης, αφού είναι η μόνη κατηγορία που έχουμε ελληνική παρουσία σε τρεις Ολυμπιακές κατηγορίες. (49er, 49erFX NACRA17).

Να θυμίσουμε πως το ελληνικό πλήρωμα ενημερώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πως δεν θα έχει ούτε την κάλυψη των βασικών εξόδων από την ομοσπονδία ιστιοπλοϊας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα