fbpx

Asian Games: Χατ-τρικ τίτλων από Κίνα και Ταϊλάνδη

Asian Games: Χατ-τρικ τίτλων από Κίνα και Ταϊλάνδη

Τρία χρυσά μετάλλια πήρε η διοργανώτρια των Ασιατικών Αγώνων Κίνα όπως και οι αθλητές και αθλήτριες της Ταϊλάνδης.

 Ζάο Χουατσένγκ και Ουάνγκ Σαϊμπό επικράτησαν στη μεικτή κατηγορία Nacra 17 για να ακολουθήσει η επιτυχία της Χου Σιαογιού και Σαν Μενγκγιουάν στα 49erFX. Η τριάδα των επιτυχιών για την Κίνα ολοκληρώθηκε με τους Βεν Ζαϊντίνγκ και Λιού Τιάν στα 49er.

Τριπλή επιτυχία και για την Ταϊλάνδη με τη Νοπασόρν Χουνμπουγιάν και τον Βέκα Μπανουμπάντ στα dinghy κοριτσιών και αγοριών αντίστοιχα ενώ η Σιριπόν Καεντουάνγκ Ενγκάμ επικράτησε στο windsurfing γυναικών.

 Ο Νοτιοκορεάτης Τσο Βουν-Βου πήρε τη νίκη στο windsurfing ανδρών ενώ ο τελευταίος τίτλος, στα μεικτά 470 πήγε στον Κέιτζου Οκάντα και τη Μίχο Γιοσιόκα από την Ιαπωνία.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους διοργανωτές να ματαιώσουν την τελευταία ημέρα δράσης στο Iq Foil ανδρών και γυναικών με τα μετάλλια να κρίνονται από τους προηγούμενους αγώνες. Κάτοχος του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου, ο Μπιν Κουν υπερασπίστηκε τον τίτλο που πήρε στην Τζακάρτα το 2018 ενώ η Χουάνγκ Σιαντίνγκ, επίσης από την Κίνα, πήρε τον τίτλο με 9 νίκες σε 11 κούρσες.

Ίδια εξέλιξη και στα ατομικά dinghy ανδρών και γυναικών με τη Νουρ Σαζρίν Μοχντ Λατίφ από τη Μαλαισία και τον Ράιαν Λο από την Σιγκαπούρη να είναι οι νικητές.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula Kite ο Μαξ Μέντερ από την Σιγκαπούρη πρόσθεσε ένα ακόμα τίτλο στο ενεργητικό του κερδίζοντας και τους 16 αγώνες που πραγματοποιήθηκαν ενώ το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες πήρε η Τσεν Τζινγκγιούε από την Κίνα που πήρε επίσης τη νίκη σε όλες τις κούρσες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα