fbpx

Παγκόσμιο J/24: Χάλκινο η ΕΛΑΣ

Παγκόσμιο J/24: Χάλκινο η ΕΛΑΣ

Το χάλκινο μετάλιο κατέκτησε η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με Κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο στην κατηγορία Corinthians στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα J/24 2023 στην Θεσσαλονίκη, ενώ το Κύπελλο της καλύτερης νεότερης συμμετοχής κέρδισε η ομάδα της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών.

Παρά την 4η θέση της στην τελευταία κούρσα των αγώνων η Αμερικανική ομάδα Furio κατάφερε να κατακτήσει τελικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα J24 2023.  Οι Αμερικάνοι διατήρησαν την διαφορά των προηγούμενων ημερών και άφησαν στην δεύτερη θέση η ομάδα La Superba από την Ιταλία, με την Bangor Packet από την Αμερική να συμπληρώνει το βάθρο. Διοργανωτής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος J24 ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και για άλλη μια φορά ο καιρός ήταν συνεπής με την ένταση του ανέμου να κυμαίνεται μεταξύ 6 – 12 knots επιτρέποντας την επιτροπή αγώνων να διεξάγει την δέκατη και τελευταία προγραμματισμένη ιστιοδρομία.

Στην κατηγορία Corinthians τον τίτλο πήρε η ομάδα Headcase από την Ιρλανδία που με σταθερές ιστιοδρομίες κατάφερε να επικρατήσει των Running Men από την Γερμανία και της ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. 

Την 11η θέση πήρε το σκάφος Evniki με τον Δημήτρι Αλατσιάδη, την 12η το Jmania με τον Στέλιο Σωτηρίου και την 13η το Anima με Μάνο Κοντάκη.  

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα