fbpx

Πρωτιά για Παπαθανασίου-Νούτσο στο ιταλικό πρωτάθλημα Star

Πρωτιά για Παπαθανασίου-Νούτσο στο ιταλικό πρωτάθλημα Star

Eπανεμφάνιση και πρωτιά για τον Αιμίλιο Παπαθανασίου στο πρωτάθλημα Ιταλίας της κατηγορίας  Star στο Βιαρέτζιο. Ο μεγάλος ιστιοπλόος μας με πλήρωμα τον Στέλιο Νούτσο κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο δοκίμασαν δυνάμεις στο όπεν πρωτάθλημα ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί σε 10 ημέρες επίσης στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Σκαρλίνο.

Έτρεξαν 27 σκάφη από 8 χώρες (Ιταλία, ΗΠΑ, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Βραζιλία) και ανάμεσά τους ήταν όλα τα μεγάλα ονόματα της κλάσης με κορυφαίο τον Ιταλό Ε. Κιέφι που μαζί με τον Φ. Κολαννίνο κατέλαβαν την 3η θέση. Δεύτεροι τερμάτισαν οι περίφημοι Γερμανοί Μ. Μπ. Χούμπερτ- Γ.Κ. Βάις.

Έγιναν 6 ιστιοδρομίες και το ελληνικό σκάφος πήρε την 1η θέση στις τρεις. Στις άλλες κούρσες  οι αθλητές του Ολυμπιακού τερμάτισαν 2, 5 και 9.

Οι Α. Παπαθανασίου- Σ. Νούτσος ήταν σταθεροί από την αρχή έως το τέλος του αγώνα και τους βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες με λίγο ως μέτριο αέρα.

Οι Ελληνες ιστιοπλόοι συνεχίζουν με καθημερινές πολύωρες προπονήσεις, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο απαιτητικό παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι ιστιοπλόοι του κόσμου στα Star.

Πηγή: ΕΙΟ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα