fbpx

Το πανόραμα από τη διεθνή δράση (pics & vid)

Το πανόραμα από τη διεθνή δράση (pics & vid)

Στην Ιταλία ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Snipe αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Wooden Dragon.

Στο Γκαργκάνιο της λίμνης Γκάρντα η έλλειψη ανέμου δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της δράσης για την τελευταία ημέρα στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Snipe και έτσι μετά από συνολικά 7 κούρσες ο Ζόρντι Τριάι και ο Ένρικ Νογκέρα από την Ισπανία πήραν τον τίτλο με διαφορά 7 βαθμών από τους Αργεντινούς Χούλιο Αλσογκαράι και Μαλένα Σκιάρα.

Στην Ιταλία αλλά την περιοχή του Σαν Ρέμο πραγματοποιήθηκε και το πρώτο στην ιστορία παγκόσμιο πρωτάθλημα Wood Kite με τους Δανούς Φρανκ Μπεργκ, Τάις Παλμ και Κρίστιαν Βίντμπεκ να παίρνουν τη νίκη με ένα kite που κατασκευάστηκε το 1962. Ο τίτλος κρίθηκε με διαφορά ενός βαθμού από τον Γερμανό Νίκολα Φρίζεν και την ομάδα του ενώ στο τουρνουά πήραν μέρος 18 ομάδες από έξι χώρες.

Στην ιστιοπλοϊα ανοικτής θάλασσας σε εξέλιξη βρίσκεται το Solitaire των Figaro. Την 3η ημέρα του πρώτου σκέλους ο στόλος πέρασε από το ακρωτήρι Λίζαρντ στο νοτιοδυτικό άκρο της Αγγλίας με τον Ιρλανδό Τομ Ντόλαν να βρίσκει φρέσκους ανέμους που τον έφεραν στην πρώτη θέση.

Σε απόσταση μικρότερη του ενός μιλίου ακολουθεί ο Γάλλος Μπενουά Τουντουρί ενώ η συμπατριώτισσά του, η Ζουλί Σιμόν, ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα σε απόσταση 6,1 μιλίων από τον πρωτποπόρο με 160 μίλια να απομένουν μέχρι τον τερματισμό.

YouTube video

Στα νερά της Λιθουανίας άρχισε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην κατηγορία 470. Στην περιοχή της Νίντα πραγματοποιήθηκαν τρεις κούρσες με το γαλλικό δίδυμο των Ματίς Πακό και Λουσί ντε Ζεν να βρίσκονται στην κορυφή με δύο νίκες ενώ υπάρχει ισοβαθμία στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ισπανών Νους Μπαγιεστέρ και Χάιμε Βίζνερ με τους Γάλλους Μανόν Πενανεάς και Πιερ Βιγιό που ακολουθούν σε απόσταση τριών βαθμών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα