fbpx

Παγκόσμιο Χάγης 2023: Άρχισε η απονομή των πρώτων μεταλλίων

Παγκόσμιο Χάγης 2023: Άρχισε η απονομή των πρώτων μεταλλίων

Με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας να πλησιάζει την ολοκλήρωσή του άρχισαν να γίνονται γνωστοί και οι πρώτοι νικητές.

Γνωστοί έγιναν πλέον οι παγκόσμιοι πρωταθλητές σε 49er, 49erFX και μεικτά 470 στη Χάγη της Ολλανδίας, πριν τους αγώνες μεταλλίων. Μπαρτ Λάμπριεξ και Φλόρις Φαν Ντε Βέρκεν από την Ολλανδία αύξησαν τη διαφορά τους στους 26 βαθμούς με δύο νίκες και μία 3η θέση φτάνοντας τους τρεις παγκόσμιους τίτλους την σειρά ωστόσο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μάχη για τη 2η θέση με τους Ισπανούς Ντιέγκο Μποτίν και Φλόριαν Τρίτελ να είναι μόλις τρεις βαθμούς μπροστά από το ελβετικό δίδυμο των Σεμπάστιαν Σνάιτερ και Αρνό Ντε Πλάντα.

Με διαφορά 36 βαθμών Βίλμα Μπόμπεκ και Ρεμπέκα Νέτσλερ από την Σουηδία έχουν την απόλυτη κυριαρχία στα 49erFX και πήραν τον παγκόσμιο τίτλο με τις Βραζιλιάνες Μαρτίνε Γκράελ και Καχένα Κούνζε, κατόχους του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, να μένουν εκτός αγώνα μεταλλίων.

Κέιτζου Οκάντα και Μίχο Γιοσιόκα από την Ιαπωνία είναι οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές στα μεικτά 470 με διαφορά 38 βαθμών ενώ τον τίτλο στη Nacra 17 έκαναν δικό τους οι Ιταλοί Ρουτζέρο Τίτα και Κατερίνα Μπάντι που μπήκαν στον αγώνα μεταλλίων με προβάδισμα 16 βαθμών.

Παρά την πρόωρη εκκίνησή του στην ILCA 7 ο Βρετανός Μάικλ Μπέκετ διεύρυνε το προβάδισμά του στους 15 βαθμούς με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, τον Αυστραλό Μάθιου Γουίρν να είναι στη 2η θέση και τον Κύπριο Παύλο Κοντίδη να ακολουθεί από την 3η. Στην ILCA 6 η Μαρία Ένρι από την Ουγγαρία παραμένει πρώτη ενώ στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Έμα Πλέσαρντ από το Βέλγιο και η Αυστραλή Κέισι Ιμένεο είναι πλέον 3η.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα