fbpx

Παγκόσμιο Χάγης 2023: Το πανόραμα της ημέρας (vid)

Παγκόσμιο Χάγης 2023: Το πανόραμα της ημέρας (vid)

Με ηλιοφάνεια και σχεδόν 15 κόμβους ανέμου ολοκληρώθηκε η 5η ημέρα δράσης στη Χάγη της Ολλανδίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι αθλητές των iq-Foil είχαν από τέσσερις κούρσες με τον Ολλανδό Λούουκ Φαν Όπζίλαντ να παίρνει την πρωτιά με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Ιταλό Νίκο Ρένα ενώ ο Γερμανός Σεμπάστιαν Κόρντελ υποχώρησε στην 3η θέση. Στις γυναίκες η Βρετανίδα Έμα Γουίλσον έχει την πρώτη θέση, μπροστά από τη Γαλλίδα Ελέν Νεσμέν.

 Στην κατηγορία Formula Kite, ο Μαξ Μέντερ από την Σιγκαπούρη είναι ο πρωτοπόρος μπροστά από τον Σλοβένο Τόνι Βόντισεκ και τον Γάλλο Αξέλ Μαζελά ενώ στις γυναίκες η Γαλλίδα Λοριάν Νολό πέρασε επικεφαλής με τρεις νίκες.

 Στην ILCA 7 ο Βρετανός Μάικλ Μπέκετ είναι ο νέος πρωτοπόρος με πλησιέστερους αντιπάλους τον Κύπριο Παύλο Κοντίδη και τον Γερμανό Φίλιπ Μπουλ. Δράση δεν υπήρξε στην ILCA 6 με την Μαρία Έρντι από την Ουγγαρία να έχει την πρώτη θέση, ένα βαθμό μπροστά από την Ιταλίδα Καρολίνα Αλμπάνα.

Στα 49er,  Ντιέγκο Μποτίν και Φλόριαν Τίτελ από την Ισπανία πήραν την πρωτιά με διαφορά 2 δεκάτων του βαθμού από τους Ολλανδούς Μπαρτ Λάμπριεξ και Φλόριαν Φαν ντε Βέρκεν. Στα 49erFX, Βίλα Μπόμπεκ και Ρεμπέκα Νέτσλερ από την Σουηδία έχουν πλέον διαφορά 35 βαθμών από τις Αυστραλές Ολίβια Πράις και Έβι Χάσελντιν.

 Στα μεικτά 470, Κέιτζου Οκάντα και Μίχο Γιοσιόκα από την Ιαπωνία, διεύρυναν το προβάδισμά τους στους 23 βαθμούς και ακολουθούν οι Ζίμον Ντιτς και Άνα Μάρκφορτ από τη Γερμανία ενώ «καθαρό» προβάδισμα στη Nacra 17 έχουν Ρουτζέρο Τίτα και Κατερίνα Μπάντι από την Ιταλία.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα