fbpx

Παγκόσμιο Χάγη 2023: Η δράση της ημέρας (vid)

Παγκόσμιο Χάγη 2023: Η δράση της ημέρας (vid)

Πλούσια και έντονη η δράση στη Χάγη της Ολλανδίας για την 4η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοϊας.

Με μέτριους ανέμους σε ένταση η κατηγορία Formula Kite άρχισε το πρόγραμμά της με τον Μαξ Μέντερ από την Σιγκαπούρη να κερδίζει τις τρεις από τις τέσσερις στον όμιλό του και να έχει την πρώτη θέση μπροστά από τον Σλοβένο Τόνι Βόντισεκ. Η Αμερικανίδα Ντανιέλα Μόροζ προηγείται στις γυναίκες, μπροστά από την ευχάριστη έκπληξη, την Αλίνα Κορνέλι από την Αυστρία.

Οι πρώτοι τέσσερις αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα ιQ-Foil με τον Γερρμανό Σεμπάστιαν Κόρντελ να προηγείται του Ολλανδού Λούουκ Φαν Οπζίλαντ και του Γάλλου Τομά Γκογιάρ.

Στα 49er και 49erFX ήταν ημέρα ξεκούρασης ενώ στα μεικτά 470 έγινε μία κούρσα με το ιαπωνικό δίδυμο των Κέιτζου Οκάντα και Μίχο Γισιόκα να είναι πλέον 8 βαθμούς μπροστά από τους συμπατριώτες τους, Τετσούγια Ισοζάκι και Γιούριε Σάκι ενώ από την 3η θέση ακολουθούν Ζίμον Ντιτς και Άνα Μάρκφορτ από τη Γερμανία.

 Μετά από μία σειρά επιτυχιών Ρουτζέρο Τίτα και Κατερίνα Μπάντι έπρεπε για πρώτη φορά να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους στη Nacra 17 με μία 9η, μία 12η και μία 5η θέση ωστόσο παρέμειναν πρωτοπόροι με πλησιέστερους αντιπάλους τον Τζον Γκίμσον και την Άνα Μπαρνέτ από τη Μεγάλη Βρετανία.

 Στην ILCA 6, η Μαρία Έρντι από την Ουγγαρία προηγείται με διαφορά ενός βαθμούς της Καρολίνα Αλμπάνο από την Ιταλία ενώ 3η είναι η Μαρί Ρίντομ από τη Δανία. Ημέρα ξεκούρασης για την ILCA 7 όπου μετά από 2 κούρσες πρωτοπόρος είναι ο Κροάτης Τόντσι Στιπάνοβιτς.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα