fbpx

Παγκόσμιο Χάγη 2023: Το πανόραμα της ημέρας (vid)

Παγκόσμιο Χάγη 2023: Το πανόραμα της ημέρας (vid)

Με ανέμους από 12 μέχρι 16 κόμβους πραγματοποιήθηκε η δράση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χάγης, στην Ολλανδία.

 Οι δύο κατηγορίες skiff και τα καταμαράν της Nacra ολοκλήρωσαν τους προκριματικούς αγώνες για το χρυσό και τον αργυρό στόλο ενώ για πρώτη φορά μπήκαν στη δράση τα ILCA με τα 470 να έχουν την πρώτη ημέρα ανάπαυσης.

 Στην ILCA 7 ο Κροάτης Τόντσι Στιπάνοβιτς πήρε τη νίκη και στις 2 κούρσες του ομίλου του και ακολούθησε ο Γερμανός Μίκαελ Μπέκετ με μία πρώτη και μία 3η θέση. Στην ILCA 6 η Μαρία Έρντι και η Ιταλίδα Καρολίνα Αλμπάνο ισοβαθμούν στην κορυφή.

 Χωρίς αλλαγές η Nacra 17 με τον Ρουτζέρο Τίτα και την Κατερίνα Μπάντι από την Ιταλία να μετρούν 8 νίκες σε 9 κούρσες ενώ στη δεύτερη θέση παραμένουν Πολ Κόλχοφ και Άλικα Στίλεμερ από τη Γερμανία και στην 3η ο Τζον Γκλίμσον και η Άνα Μπαρνέτ από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στα 49er Μπαρτ Λάμπριεξ και Φλόρις Φαν ντε Βέρκεν από την Ολλανδία διατήρησαν την πρωτιά ωστόσο Ντιέγκο Μποτίν και Φλόριαν Τρίτελ από την Ισπανία τους πλησίασαν στους 2 βαθμούς. Τέλος, στα 49er, Βίλμπα Μπόμπεκ και Ρεμπέκα Νέτσλερ από την Σουηδία διεύρυναν το προβάδισμά τους στους 15 βαθμούς.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα