fbpx

Το πανόραμα στη διεθνή δράση (vid)

Το πανόραμα στη διεθνή δράση (vid)

Γνωστοί είναι πλέον οι κάτοχοι του τίτλου στις διοργανώσεις παγκοσμίου πρωταθλήματος 29er, Dart 18 και H-Boat.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα 29er ολοκληρώθηκε στα βρετανικά νερά του Γουέιμουθ με τέσσερις κούρσες σε ανέμους από 8 έως 15 κόμβους. Με μία σταθερή παρουσία στην πρώτη δεκάδα των ιστοδρομιών Κλεμεντίν και Νέιθαν Βαν από την Ιρλανδία πήραν τον τίτλο με διαφορά 17 βαθμών από τους Μάξιμο Βιντέλα και Χουάν Κρουζ από την Αργεντινή.

 Στα 20 χρόνια ιστορίας της κατηγορίας είναι μόλις η δεύτερη φορά που μία γυναίκα στο πηδάλιο παίρνει τον τίτλο ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσαν οι Αλέξις Ντεμούρτας και Τζιοβάνι Σάντι από την Ιταλία.

YouTube video

Στην περιοχή του Γιορκσάιρ, στη Μεγάλη Βρετανία, ολοκληρώθηκε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Dart 18 με δύο κούρσες. Η Γαλλία ήταν αυτή που πέρασε στην κορυφή με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση με τον Βενσάν Μπουβιέ και τη Φανί Μερέλ ρίχνοντας στη δεύτερη θέση με διαφορά 2 βαθμών τους ντόπιους Γκραντ και Ελαμέι Πίγκοτ.

Τέλος, στο Μαλτσεζίνε, στη λίμνη Γκάρντα, της Ιταλίας έπεσε η αυλαία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα H-Boat με τον τελευταίο αγώνα να πραγματοποιείται κάτω από ασθενείς βόρειους ανέμους. Ο Δανός Κλάους Χόι-Γιένσεν και η ομάδα του άντεξαν στην κορυφή και πήραν τον τίτλο με διαφορά δύο βαθμών από τον Ιταλό Φλάβιο Φαβίνι που ήταν 46 βαθμούς πίσω ενώ ένας άλλος Δανός, ο Άντερς Μπέρτελσεν, έκανε δικό του το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα