fbpx

Test Event: Η δράση ολοκληρώνεται στη Μασσαλία

Test Event: Η δράση ολοκληρώνεται στη Μασσαλία

Στα γαλλικά νερά της Μασσαλίας τα πάντα κρίνονται την τελευταία ημέρα δράσης στο Ολυμπιακό Test Event της ιστιοπλοϊας.

Με ένα έτος να απομένει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η Ολλανδή Μάριτ Μπούβμεστερ δείχνει να είναι το φαβορί εξασφαλίζοντας τη νίκη στην ILCA 6 πριν τον αγώνα μεταλλίων. Παρά το γεγονός ότι αύριο είναι διαθέσιμοι οι διπλάσιοι βαθμοί η διαφοράς που έχει αποκτήσει δεν μπορεί να υπερκαλυφθεί μετά τη νίκη της στον τελευταίο αγώνα της ημέρας.

Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με την 19η θέση της πλησιέστερης αντιπάλου της, της Άνε-Μαρί Ρίντομ από τη Δανία σημαίνει ότι τα πάντα έχουν κριθεί υπέρ της «χρυσής» Ολυμπιονίκη του 2012 με τη διαφορά να είναι στους 21 βαθμούς.

Η ολλανδική κυριαρχία έχει και συνέχεια με τους Μπαρτ Λάμπριεξ και Φλόρις Φαν ντε Βέρκεν να πρωταγωνιστούν στην κατηγορία 49er. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές πήραν άλλες τρεις νίκες φτάνοντας τους 34 βαθμούς, 20 μπροστά από τους Μίχοβιλ και Σίμε Φαντέλα από την Κροατία που ήταν δεύτεροι με τρεις αγώνες, εκτός του αγώνα μεταλλίων, να απομένουν.

Σε πλεονεκτική θέση στην ILCA 7 βρίσκεται ο Μάικλ Μπέκετ με τον Βρετανό να παίρνει μία 2η και μία 3η θέση με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά από τον κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου, τον Αυστραλό Ματ Γουίρν. Ο Μπέκετ βρίσκεται στους 30 βαθμούς, με διαφορά 9 από τον Γουίρν ενόψει του αγώνα μεταλλίων ενώ στη μάχη για τα μετάλλια παραμένει ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης που είναι στην 5η θέση.

Τέλος, Τζίτζι Γκουιλόνι και Μαρία Τζιουμπιλέι από την Ιταλία πήραν μία νίκη στην ημέρα διατηρώντας την πρώτη θέση στη Nacra 17. Η διαφορά τους είναι στους τέσσερις βαθμούς από τους Φινλανδούς Ακσέλι Κέσκινεν και Σίνεμ Κουρτμπάι ενώ στην 3η θέση, ακόμα 5 βαθμούς πιο πίσω βρίσκονται Μίκα Γουίλκινσον και Έρικα Ντόσον από τη Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα