fbpx

Το πανόραμα από τη διεθνή δράση της εβδομάδας (vid)

Το πανόραμα από τη διεθνή δράση της εβδομάδας (vid)

Πλούσια ήταν η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στο χώρο της ιστιοπλοϊας με διεθνή δράση σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Στο Τζίβνοφ της Πολωνίας ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα junior ILCA 6 με μέτριας έντασης ανέμους που επέτρεψαν τρεις κούρσες την τελευταία ημέρα δράσης. Οι δύο τίτλοι πήγαν στην Ιταλία με τον Ματέο Τσεζάνα να επικρατεί στους άνδρες με μεγάλη διαφορά από τον Ουκρανό Ντίμα Καραμπατζάκ και τον Ολλανδό Χίντε Σράτφορντ που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στα juniors η νίκη πήγε στην Έμα Ματίβι που επικράτησε της συμπατριώτισσάς της, Τζινέβρα Καρακιόλο ενώ 3η ήταν η Ρος Βιντ από την Ολλανδία.

Στην κατηγορία Star η 5η θέση στον τελευταίο αγώνα του Eastern Hemisphere Championship στο Βαρνεμίντε της Γερμανίας ήταν αρκετή για τους Κροάτες Μάριν Μισούρα και Τόνκο Μπάριτς να εξασφαλίσουν τον τίτλο, με διαφορά 2 βαθμών από τους Δανούς Γιόργκεν Σόνερ και Μάρκους Κόι. Την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσαν ο Ελβετός Πιτ Έκερτ και ο Πορτογάλος Φρεντερίκο Μέλο.

Πράξη 3η στο Super Series των TP52 και στα ισπανικά νερά της Μενόρκα και σε έναν συναρπαστικό τελικό το Platoon των Χαρμ Μίλερ και Βάσκο Βασκότο πήρε τη νίκη με διαφορά μόλις ενός βαθμού από το Provezza των Ιμρέ Εργκίν και Χαμίς Πέπερ.

YouTube video

Στο χώρο του World Match Racing Tour η δράση ολοκληρώθηκε στα σουηδικά νερά του Μάρστραντ κάτω από ασθενείς ανέμους με τον ντόπιο Μπιορν Χάνσεν να παίρνει τη νίκη για 8η φορά στην καριέρα του επικρατώντας 2-1 του Αμερικανού Κρις Πουλ. Στο μικρό τελικό, ένας άλλος Σουηδός, ο Τζόνι Μπέρντσον, επιβλήθηκε με 2-0 του Εσθονού Μάτι Σεπ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα