fbpx

Το πανόραμα της διεθνούς δράσης (vids)

Το πανόραμα της διεθνούς δράσης (vids)

Πλούσια ήταν η δράση από το διεθνές πεδίο της ιστιοπλοϊας και την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ολοκληρώνοντας τον Ιούνιο.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Melges 24, RC44 Cup και το πρώτο σκέλος του Class 40, Les Sables – Horta – Les Sables είχαν την τιμητική τους.

 Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Melges 24 πραγματοποιήθηκε στα νερά του Μίντελφαρτ στη Δανία με τρεις κούρσες την τελευταία ημέρα υπό βροχή και ανέμους. Μετά από συνολικά 12 κούρσες ο Ντρού Ντράιντες από τις ΗΠΑ και η ομάδα του πήρα τη νίκη αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον επίσης Αμερικανό Πίτερ Ντάνκαν ενώ την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Άντε Μπότιτσα από την Κροατία.

YouTube video

Λίγο βορειότερα, στο Μάρστραντ της Σουηδίας ολοκληρώθηκε η δράση στο RC44 με τον άνεμο να κάνει για άλλη μία φορά δυναμική εμφάνιση, τόσο πολύ που οι διοργανωτές αποφάσισαν να μειώσουν το πρόγραμμα. Μετά από 8 κούρσες ο Μονεγάσκος Νίκο Πουνς με το Charisma και με υπεύθυνο τακτικής τον Νεοζηλανδό Χαμίς Πέπερ, πήραν άνετα τη νίκη με διαφορά 10 βαθμών από την Peninsula Racing του Βρετανού Τζον Μπασαντόνε και του Ιταλού Βάσκο Βασκότο ενώ η γαλλική Aleph Racing ήταν εκείνη που ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα.

YouTube video

Ο Ιταλός Αλμπέρτο Μπόνα και ο Ισπανός Πάμπλο Σατούρδε κατάφεραν να διατηρήσουν το μικρό προβάδισμά του και να φτάσουν στον τερματισμό του Λε Ζαμπλ στα γαλλικά νερά κερδίζοντας το πρώτο σκέλος του Class 40 μετά από 5 ημέρες και 8 ώρες. Στη δεύτερη θέση μετά από 90 λεπτά τερμάτισαν οι ντόπιοι Ζαβιέ Μακέρ και Τανγκί Μπορουγιέκ με το δεύτερο μπράτσο να αρχίζει την προσεχή Κυριακή.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα