fbpx

The Ocean Race: Ο στόλος διέσχισε στα στενά του Γιβραλτάρ (vids)

The Ocean Race: Ο στόλος διέσχισε στα στενά του Γιβραλτάρ (vids)

Όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση φτάνει το Ocean Race με τη Holcim-PRB να διασχίζει πρώτη τα στενά του Γιβραλτάρ.

 Τελικός προορισμός του έβδομου σκέλους είναι η Γένοβα της Ιταλίας με τις ομάδες μπαίνοντας στη δυτική Μεσόγειο να αναμένουν μείωση στην ένταση των ανέμων, κάτι που θα παρουσιάσει άλλη μία πρόκληση στον στόλο που αγωνίζεται εδώ και πάνω από 5 μήνες και έχει διανύσει περισσότερα από 30.000 ναυτικά μόλια.

 Η Holcim-PRB είναι πρωτοπόρος στην κατηγορία IMOCA ωστόσο κινδυνεύει να μείνει πίσω από τη Malizia η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει νοτιότερη πορεία και να κάνει την προσπέραση στα ανοικτά. «Είναι μία καλή ευκαιρία για εμάς να πιάσουμε τους άλλους», είπε ο σκίπερ της γερμανικής ομάδας, Γουίλ Χάρις. «Θα υπάρχει μία περιοχή ασθενών ανέμων και ίσως παρουσιαστεί η ευκαιρία για εμάς να κερδίσουμε κάποια μίλια βρίσκοντας καλύτερο άνεμο».

YouTube video

Στην κατηγορία VO65 όλα δείχνουν καλά για την πρωτοπόρο WindWhisper, την πολωνική ομάδα  που αύξησε τη διαφορά της στα 150 μίλια από τον ανταγωνισμό, με την Team JAJO να δίνει μάχη για τη δεύτερη θέση απέναντι στη Mirpuri-Trifork αλλά και απέναντι στις…φάλαινες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα