fbpx

Ευρωπαϊκό Όπτιμιστ: Οι Ολλανδοί για προετοιμασία στον ΝΟΘ (pic)

Ευρωπαϊκό Όπτιμιστ: Οι Ολλανδοί για προετοιμασία στον ΝΟΘ (pic)

Σχεδόν λιγότερες από 40 ημέρες πλέον απομένουν για το πρώτο μεγάλο ιστιοπλοϊκό ραντεβού της σεζόν, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ, που θα φιλοξενηθεί από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. 294 αθλητές από 47 χώρες αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο Θερμαϊκό κόλπο, έχοντας στόχο τον τίτλο του πρωταθλητή και της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Την πρώτη μέρα του Ιούνη επισκέφτηκε το Ν.Ο.Θ. η Ολλανδική αποστολή. Αποτελείται από 4 ιστιοπλόους και ήρθε για μίνι προετοιμασία τεσσάρων ημερών, ώστε να γνωρίσει τον υδάτινο στίβο του Θερμαϊκού κόλπου.    

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την International Optimist Dinghy Association, έχει το χαρακτήρα Open κάτι που σημαίνει ότι είναι συμμετοχές από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα έχει δικαίωμα συμμετοχής με διπλάσιο αριθμό αθλητών.

 «Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ανοίγει ακόμη μια χρονιά την αγκαλιά του στην ιστιοπλοϊκή οικογένεια. Είναι έτοιμος να εκκινήσει τη σεζόν με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Oπτιμιστ. Μια διοργάνωση άκρως ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα. Η επίσκεψη της Ολλανδικής αντιπροσωπίας είναι η αρχή μιας συνεργασίας και φιλοξενίας προς όλες τις αποστολές που θέλουν να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την μαρίνα μας, τον υδάτινο στίβο και παράλληλα να κάνουν μια βόλτα στην όμορφη πόλη μας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και την γαστρονομία της», τόνισε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Τσαλίκης.

Πηγή: http://www.ncth.gr

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα