fbpx

Ευρωπαϊκό 470: Ξεκίνημα αντάξιο του ταλέντου τους για τα ελληνικά πληρώματα (pics)

Ευρωπαϊκό 470: Ξεκίνημα αντάξιο του ταλέντου τους για τα ελληνικά πληρώματα (pics)

Aργά το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες ιστιοδρομίες των προκριματικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ολυμπιακής κατηγορίας 470. Ο τοπικός αέρας άργησε να εμφανιστεί και όταν αυτό συνέβη δεν κράτησε για πολύ. Ως αποτέλεσμα οι ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκαν πολύ αργά με την τελευταία της ημέρας μόλις και μετά βίας να ολοκληρώνεται στο προβλεπόμενο από τον κανονισμό χρονικό όριο.

Αγωνιστικά

Η Αριάδνη Σπανάκη και ο Οδυσσέας Σπανάκης τερματίζοντας στην 8η και 4η θέση βρίσκονται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 66 σκαφών από 26 χώρες! Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στις δύο ιστιοδρομίες και σε κάποια στιγμή του αγώνα βρισκόντουσαν στην 3η και 1η θέση, στοιχείο του αστείρευτου ταλέντου τους και της βαθμιαίας προόδου τους.

Οι ομάδες μας αντιμετωπίζουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν κατακτήσει ολυμπιακά μετάλλια και στέκονται δίπλα τους όχι απλά αξιοπρεπέστατα αλλά επί ίσοις όροις  παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Ο Λάμπης Γιαννούλης και η Ελένη Γιαννούλη τερματίζοντας στην 17η και 18η θέση βρίσκονται στην 39η θέση και κοντά στο στόχο του χρυσό στόλου αφού απέχουν μόλις 3 βαθμούς ποινής από την 33η θέση. Αν και είναι πολύ νωρίς για τα όποια συμπεράσματα τα Ελληνικά πανιά των 470 ξαναγεμίζουν αισιοδοξία όπως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή.

Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία προηγούνται με την διαδικασία των προκριματικών να συνεχίζεται και αύριο με προγραμματισμένες τρεις ιστιοδρομίες.

Η πρόβλεψη του καιρού για αύριο είναι παρόμοια όμως για τις μεθεπόμενες μέρες επιφυλάσσει πολύ ισχυρούς ανέμους γεγονός που θ’ ανατρέψει ως είθισται τη βαθμολογία.

Διοικητικά

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε και η Ετήσια Γενική συνέλευση της Ολυμπιακής  κλάσης 470 όπου προεδρεύει ο Ολυμπιονίκης μας και παγκόσμιος πρωταθλητής 470 Ανδρέας Κοσματόπουλος. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε το Ασιατικό πρωτάθλημα 2024 να διεξαχθεί στην Ιαπωνία  – Ενοσίμα, το 470 Μάστερς 2024 στην Γαλλία – Βισκαρόσε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2025 στην Πορτογαλία – Πόρτο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα