fbpx

The Ocean Race: Δραματική εξέλιξη για τη Holcim-PRB (vids)

The Ocean Race: Δραματική εξέλιξη για τη Holcim-PRB (vids)

Το 4ο σκέλος του Ocean Race έφερε τα πρώτα προβλήματα με την Holcim-PRB να αναφέρει ζημιά στο κατάρτι της.

Σκίπερ της ομάδας, ο Κέβιν Εσκοφιέ, ενημέρωσε ότι η ομάδα είναι ασφαλής όπως αναφέρει το επιτελείο στην στεριά. Το πλήρωμα αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ιταζάι της Βραζιλίας με την 11th Hour Racing να περνά στην πρώτη θέση. Από την πλευρά της η Malizia ανέβηκε στη 2η θέση και βρίσκεται σε απόσταση 10,7 ναυτικών μιλίων από την κορυφή με τη Biotherm να είναι λίγο πιο πίσω, στα 13,4 ναυτικά μίλια από τους πρωτοπόρους.

Έχοντας πάρει τους 19 από το μέγιστο των 20 βαθμών μετά τα πρώτα τρία σκέλη του αγώνα ο Εσκοφιέ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια. «Θέλουμε να φτάσουμε στο Νιούπορτ με την εκκίνηση του επόμενου σκέλους να είναι στις 21 Μαϊου. Αν φτάσουμε εκεί θα παραμείνουμε πρωτοπόροι οπότε δουλεύουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε», είπε.

 Η ομάδα αναζητά πλέον εφεδρικό κατάρτι στη Βραζιλία για να επιστρέψει στη δράση και να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό. Αν αυτό αποδειχθεί ανέφικτο τότε οι άλλες τις επιλογές είναι να μεταφέρει ξεχωριστά το σκάφος και το κατάρτι στο Νιούπορτ έγκαιρα για την έναρξη του πέμπτου σκέλους ή ακόμα και του έκτου από το Όρχους της Δανίας.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν το πέρασμα από τους πετρελαϊκούς σταθμούς με την Άνι Λας της GUYOT environment – Team Europe να περιγράφει το θέαμα. «Υπήρχαν πετρελαϊκοί σταθμοί παντού, σε κάποιο σημείο είδαμε 30 από αυτούς. Είναι μεγάλη η αντίθεση με το πρωί που δεν βλέπαμε την παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα