fbpx

The Ocean Race: Αφήνει πίσω το τρίτο σκέλος η GUYOT Environment – Team Europe

The Ocean Race: Αφήνει πίσω το τρίτο σκέλος η GUYOT Environment – Team Europe

Καταστροφική χαρακτήρισε την αποχώρηση από το τρίτο σκέλος του Ocean Race ο Ρόμπερτ Στάνιεκ της GUYOT Environment – Team Europe.

 Η ομάδα και ο Γερμανός είχαν προετοιμαστεί για το μεγαλύτερο σκέλος της ζωής τους ενώ θα περνούσαν για πρώτη φορά από το Ακρωτήρι Χορν. Λίγο μετά την 3η ημέρα στο σκέλος ωστόσο, ο σκίπερ της ομάδας, Μπενζαμάν Ντουτρό, αποφάσισε να αποσυρθεί όταν εξαρτήματα του σκάφους αποκολλήθηκαν εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης έκθεσης στα δυνατά κύματα.

 «Στην αρχή η αίσθηση ήταν πολύ τρομακτική. Ο θόρυβος ήταν έντονος και όταν βλέπεις ένα μεγάλο μέρος του πατώματος να ανεβοκατεβαίνει σχεδόν 8 εκατοστά, αυτό είναι πολύ τρομακτικό και δεν γνωρίζεις πως είναι η κατάσταση στην εξωτερική πλευρά», είπε ο Στάινεκ.

 «Βάλαμε πολλά βαριά εξαρτήματα σε αυτό το κομμάτι για να ασκήσουμε πίεση, να σταματήσουμε την κίνηση αλλά ανησυχήσαμε τι θα συνέβαινε αν όλο το κομμάτι άνοιγε», πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας ότι το πλήρωμα είχε προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, ετοιμάζοντας σωσίβια και λοιπό εξοπλισμό σχεδιάζοντας και τις επισκευές που θα πρέπει να γίνουν όταν γυρίσουν στο Κέιπ Τάουν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα