fbpx

The Ocean Race: Ο στόλος διέσχισε το Ακρωτήρι Χορν (vids)

The Ocean Race: Ο στόλος διέσχισε το Ακρωτήρι Χορν (vids)

Σε νέα φάση μπήκε το τρίτο σκέλος του Ocean Race με τον στόλο των IMOCA να περνάει από το Ακρωτήρι Χορν.

Το τρίτο «μπράτσο» πλησιάζει τον ένα μήνα από την στιγμή που άρχισε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής με τελικό προορισμό το Ιταζάι της Βραζιλίας, το μεγαλύτερο σε μήκος στην ιστορία του αγώνα καθώς τα σκάφη θα πρέπει να διανύσουν απόσταση 12.750 ναυτικών μιλίων. Μία από τις σημαντικές στιγμές είναι το πέρασμα από το Ακρωτήρι Χορν, μία πολύ σημαντική στιγμή για κάθε ιστιοπλόο του είδους όπως εξηγεί το μέλος της Biotherm, ο Νταμιάν Σεγκουάν.

Πέρα από το τελικό αποτέλεσμα, το πέρασμα από το Ακρωτήρι Χορν έχει και μεγάλη συμβολική αξία καθώς αυτό σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί το πέρασμα από το νότιο ωκεανό όπως λέει ο σκίπερ της 11th Hour Racing, Σάιμον Φίσερ.

Για κάποιους αυτή δεν είναι η πρώτη και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία φορά που διασχίζουν το Ακρωτήρι Χορν στη νότια Χιλή και για τους πιο έμπειρους, όπως τον σκίπερ της Malizia, Μπόρις Χέρμαν, τα νερά του αρχιπελάγους στην Τέρα Ντελ Φουέγκο (τη Γη της φωτιάς) φέρνουν πολλές αναμνήσεις.

Τέλος, για όλους, όπως το μέλος του πληρώματος της Malizia, τον Γιαν Ελιέ, το πέρασμα από το Ακρωτήρι Χορν, παρά τις δύσκολες συνθήκες αποτελεί ένα παράξενο συναίσθημα καθώς προκαλεί και θλίψη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα