fbpx

The Ocean Race: Τα δυσκολότερα βρίσκονται μπροστά (vid)

The Ocean Race: Τα δυσκολότερα βρίσκονται μπροστά (vid)

Η Biotherm, 4η στη γενική κατάταξη του Ocean Race, πέρασε στην κορυφή του τρίτου σκέλους του αγώνα, μετά από 25 διαδοχικές ημέρες δράσης.

 Με σκίπερ τον Πολ Μεϊλά η Biotherm πήρε την πρωτιά από την Holcim-PRB που ακολουθεί σε απόσταση 15,4 ναυτικών μιλίων με τον στόλο να βρίσκεται σε μία περιοχή μόλις 36 ναυτικών μιλίων ενώ η Team Malizia είναι 3η και η 11TH Hour Racing ακολουθεί από την 4η.

Οι δυσκολότερες ημέρες ωστόσο είναι αυτές που ακολουθούν σύμφωνα με τον διευθυντή του αγώνα, Φιλ Λόρενς. «Ο στόλος πιθανότατα θα μπει στις χειρότερες μέρες του αγώνα με πολύ επιθετικές καιρικές συνθήκες μέχρι το Ακρωτήρι Χορν, έως το τέλος της εβδομάδας».

 Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του αγώνα, Κριστιάν Ντουμάρντ, εξηγεί τις συνθήκες που περιμένουν τις ομάδες. «Ο άνεμος θα ξεπεράσει τους 30 κόμβους με ριπές στους 40 και περιμένουμε κύματα 6-7 μέτρων τις επόμενες 2 ημέρες. Θεωρώ ότι μπορούμε να περιμένουμε τον στόλο να μείνει λίγο βορειότερα από τη ζώνη των παγόβουνων για να αποφύγουν τις χειρότερες θάλασσες καθώς ο άνεμος θα δυναμώνει».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα