fbpx

SailGP: Πρώτη νίκη για τον Καναδά (vid)

SailGP: Πρώτη νίκη για τον Καναδά (vid)

Ιστορική στιγμή για τον Καναδά που πήρε την πρώτη του νίκη στο SailGP στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας μπροστά από την τοπική ομάδα και την πρωτοπόρο στη βαθμολογία της σεζόν Αυστραλία.

 Σε μία από τις αμφίρροπες τελικές μάχες της σεζόν, η ομάδα του Φιλ Ρόμπερτσον πάλεψε σκληρά με εκείνη του Πίτερ Μπέρλινγκ με την κορυφή να αλλάζει χέρια διαρκώς. Τα τρία σκάφη έκαναν ιδανική αρχή και όλα ήταν ανοικτά με τον Καναδά να έχει την εσωτερική διαδρομή και το πλεονέκτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Καναδάς γεύτηκε τη χαρά της νίκης αν και είχε βρεθεί στον τελικό τόσο στις Βερμούδες όσο και στο Σικάγο νωρίτερα στην σεζόν.

«Χαίρομαι που έφυγε από το βάρος από πάνω μας», είπε ο Ρόμπερτσον. «Δώσαμε την ευκαιρία στους Νεζοηλανδούς να επιστρέψουν αλλά καταφέραμε να σβήσουμε την ποινή και ήμασταν γρήγοροι στο τελευταίο σκέλος οπότε η χαρά είναι μεγάλη», είπε ο σκίπερ που είναι…Νεοζηλανδός.

Παρά τις 2 νίκες τη δεύτερη ημέρα δράσης, η Αυστραλία του Τομ Σλίνγκσμπι, δεν μπόρεσε ποτέ να αποτελέσει πραγματική απειλή στον τελικό. Η Αυστραλία ωστόσο διατηρεί με άνεση την πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία της σεζόν με διαφορά 11 βαθμών από τη Νέα Ζηλανδία ενώ η Γαλλία παραμένει 3η, με την 5η θέση που πήρε στον αγώνα και βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την 4η Μεγάλη Βρετανία.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα υπάρχει μεγάλη μάχη μεταξύ Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας για την τελευταία θέση στον τελικό του πρωταθλήματος στο Σαν Φρανσίσκο εκεί όπου θα βρεθούν για τελευταία φορά στην 3η σεζόν τα εννέα F50 το διάστημα 6-7 Μαϊου και θα κριθεί ο τίτλος.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα