fbpx

Ocean Race: Δραματική αρχή στο τρίτο σκέλος (vids)

Ocean Race: Δραματική αρχή στο τρίτο σκέλος (vids)

Biotherm και 11th Hour Racing ανέστειλαν την προσπάθειά τους στη δραματική αρχή του τρίτου σκέλους του Ocean Race.

 Με φόντο το εντυπωσιακό Τέιμπλ Μάουντεν στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, τα 5 σκάφη άρχισαν το ταξίδι των 12.750 ναυτικών μιλίων με προορισμό το Ιταζάι της Βραζιλίας, το μεγαλύτερο σε μήκος σκέλος στην ιστορία του αγώνα.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα από την αρχή καθώς τα 4 από τα 5 σκάφη κόλλησαν σε ένα σημείο ασθενών ανέμων με το Biotherm να είναι το μοναδικό που άρχισε δυνατά παίρνοντας διαφορά από τον ανταγωνισμό. Περίπου 2 λεπτά πέρασαν προτού ένα ακόμα σκάφος περάσει τη γραμμή εκκίνησης με τον άνεμο να εξασθενεί  ραγδαία.

Το Biotherm είχε το προβάδισμα με τις ομάδες να περνούν το πρώτο σημείο στην παράκτια διαδρομή ωστόσο όλα άλλαξαν γρήγορα με το Malizia να περνά επικεφαλής. Για τον Πολ Μεϊλιά και το πλήρωμά του στο Biotherm ήρθε και η ζημιά σε ένα από τα κυρίως ιστία με αποτέλεσμα να σταματήσουν τον αγώνα για να επιστρέψουν στην στεριά χωρίς να έχουν ολοκληρώσει το πρώτο κομμάτι το οποίο θα πρέπει να ξάνουν ξανά όταν επιστρέψουν στο νερό.

 Με 2 από τα σκάφη να αντιμετωπίζουν δυσκολίες το Malizia κατάφερε να φύγει μπροστά ενώ σε κοντινή απόσταση ακολουθεί το Holcim-PRB και λίγο πιο πίσω το GUYOT Environment – Team Europe.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα