fbpx

Ocean Race: Έτοιμη να δοκιμάσει τα όρια της η Σαμ Ντέιβις

Ocean Race: Έτοιμη να δοκιμάσει τα όρια της η Σαμ Ντέιβις

Η Σαμάνθα Ντέιβις δηλώνει ότι το ιστορικό τρίτο σκέλος του Ocean Race θα την πιέσει στο όριο των αντοχών της καθώς ετοιμάζεται να αγωνιστεί με το Biotherm.

Το τρίτο σκέλος θα είναι το μεγαλύτερο σε μήκος στην ιστορία του αγώνα με τον στόλο να διανύει 12.750 ναυτικά μίλια από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής στο Ιταζάι της Βραζιλίας, ένα σκληρό πέρασμα από το νότιο ωκεανό με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες που απειλούν τη ζωή.

Το συγκεκριμένο «μπράτσο» του αγώνα απονέμει τους διπλάσιους βαθμούς, με τους πρώτους να απονέμονται με βάση την σειρά κατάταξης όταν θα περάσουν από το γεωγραφικό μήκος των 143 μοιρών ανατολικά ενώ οι επόμενοι στην σειρά κατάταξης του τερματισμού.

«Είναι απίστευτο που είμαι ικανή να παίρνω μέρος σε κάτι που δεν έχω κάνει ξανά», είπε η ίδια που αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τον ατομικό αγώνα γύρου του κόσμου, το Vendee Globe. «Αυτό είναι που με έκανε να θέλω να έρθω. Είναι μία πρόκληση να πηγαίνεις στο άγνωστο επειδή γνωρίζω αυτό το ταξίδι από το Vendee Globe, δεν υπάρχει κάτι σαν κι αυτό, αν και εδώ προφανώς δεν αγωνιζόμαστε ατομικά. Θα πρέπει να ακούμε το σκάφος, να γνωρίζουμε αν είναι ικανό να κινηθεί σε αυτές τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες στις νότιες θάλασσες επειδή συνεχίζουμε να εξερευνούμε αυτά τα IMOCA που είναι εξοπλισμένα με τα συγκεκριμένα πτερύγια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα