fbpx

Ocean Race: Παραμένει πρώτη προς το Κέιπ Τάουν η Malizia (vid)

Ocean Race: Παραμένει πρώτη προς το Κέιπ Τάουν η Malizia (vid)

H ομάδα Malizia συνεχίζει να προηγείται στο δεύτερο σκέλος του Ocean Race με τις πρώτες τρεις να είναι πολύ κοντά από πλευράς τακτικής.

Στην συνέχεια του αγώνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν ρεκόρ ταχύτητας ενώ οι καιρικές συνθήκες δείχνουν ότι θα αλλάξουν δραματικά ενόψει της ολοκλήρωσης του δεύτερου «μπράτσου» στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

 Ο στόλος των 5 IMOCA έφυγε από το γεωγραφικό πλάτος των 45 μοιρών και βρίσκεται σχεδόν 900 μίλια μακριά από τον τερματισμό ωστόσο περιμένει ένα σύστημα υψηλού βαρομετρικού με πολύ ασθενείς ανέμους.

 Περισσότερα από 400 ναυτικά μίλια χώριζαν τις ομάδες στην κατάταξη ωστόσο αναμένονται άνεμοι από τα δυτικά οπότε είναι πολύ πιθανό τα σκάφη να βρεθούν μαζί προσεγγίζοντας το Κέιπ Τάουν. Αυτό είναι που πιστεύει και ο σκίπερ της 11th Hour Racing, ο Τσάρλι Ενράιτ, με την ομάδα του να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

 «Κινούμαστε προς το Κέιπ Τάουν με βορειοανατολική κατεύθυνση και όλοι αντιμετωπίζουμε ένα σύστημα που θα συμπιέσει τον στόλο και θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Τα πάντα είναι ανοικτά και θα ολοκληρώσουμε αυτό το σκέλος με ένα σκληρό παράκτιο αγώνα 100 μιλίων οπότε πρέπει να μείνουμε φρέσκοι έως το τέλος».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα