fbpx

Ocean Race: Άρχισαν τα προβλήματα για Guyot Envornment και Viva Mexico (vid)

Ocean Race: Άρχισαν τα προβλήματα για Guyot Envornment και Viva Mexico (vid)

Με το Ocean Race να έχει αρχίσει από το απόγευμα της Κυριακής, από το λιμάνι του Αλικάντε στην Ισπανία, τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους. Μία από τις ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα ιστία τους είναι η Guyot Enviroment – Team Europe.

Ακόμα σοβαρότερο δείχνει το θέμα με τη Viva Mexico που αναγκάστηκε να σταματήσει τον αγώνα μέσα στις πρώτες 24 ώρες. Το σκάφος, κατηγορίας VO65, προσπαθεί να φτάσει στην Αλμερία, στη νότια Ισπανία, για να αξιολογήσει τις επιλογές της για την συνέχεια αναφέροντας πρόβλημα σε απόσταση 25 ναυτικών μιλίων από την στεριά. «Σταματάμε τον αγώνα καθώς το κυρίως ιστίο έχει σκιστεί και είναι πέραν επισκευής», είπε ο σκίπερ Έρικ Μπρόκμαν. «Αναζητούμε καταφύγιο στην Αλμερία, όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές».

 Η WindWhisper είναι η πρωτοπόρος στην κατηγορία VO65 ενώ ακολουθούν οι Mirpuri Foundation και η Austrian Ocean που έχει τη βάση της στη Γένοβα της Ιταλίας, εκεί που θα ολοκληρωθεί ο αγώνας σε περίπου 5,5 μήνες.

 Στην κατηγορία IMOCA, η 11th Hour Racing έχει την πρώτη θέση μπροστά από τις Holcim-PRB και Guyot Environment – Team Europe με το πρώτο σκέλος να ολοκληρώνεται στο Πράσινο Ακρωτήρι, ένα νησί στον κεντρικό Ατλαντικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα