fbpx

SailGP: Νίκη με ανατροπή για τη Νέα Ζηλανδία στα νερά της Σιγκαπούρης (vid)

SailGP: Νίκη με ανατροπή για τη Νέα Ζηλανδία στα νερά της Σιγκαπούρης (vid)

Η Νέα Ζηλανδία ξεπέρασε την ποινή των τεσσάρων βαθμών που δέχθηκε επειδή συγκρούστηκε με το σκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών στο προπονητικό σκέλος και αναδείχθηκε νικήτρια στην Σιγκαπούρη, στον πρώτο σταθμό της 3ης σεζόν του SailGP για το 2023.

 Η ομάδα του Πίτερ Μπέρλινγκ κινήθηκε με μέση ταχύτητα 53 χλμ. / ώρα και έφτασε τα 77,1 φτάνοντας στην 3η νίκη της στην σεζόν, μπροστά από τη Δανία του Νικολάι Σέχεστεντ και την Αυστραλία του Τομ Σλίνγκσμπι. «Αγωνιστήκαμε σταθερά όλη την τελευταία ημέρα», είπε ο Μπέρλινγκ. «Η νίκη σήμερα αποτελεί μία υπέροχη αίσθηση και όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά».

 Για την Αυστραλία, η 3η θέση αποτελεί ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα καθώς η πρωτοπόρος στη βαθμολογία της σεζόν έχασε τον wing trimmer Κάιλ Λάνγκφορντ εξαιτίας τραυματισμού. Για τη Δανία, η 2η θέση αποτελεί την επιστροφή στο βάθρο μετά τον περασμένο Αύγουστο στα νερά της Κοπεγχάγης.

 Στη βαθμολογία της σεζόν η Αυστραλία διατηρεί την πρώτη θέση φτάνοντας τους 68 βαθμούς ενώ η Νέα Ζηλανδία πλησίασε στους 59. Η Μεγάλη Βρετανία έριξε από την πρώτη τριάδα τη Γαλλία φτάνοντας τους 54. Ο στόλος των 9 σκαφών τύπου F50 θα βρεθεί ξανά στη δράση στα νερά της Αυστραλίας το διάστημα 18-19 Φεβρουαρίου.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα