Με την ιδιότητα του χρυσού Ολυμπιονίκη αποχαιρετά η ιστιοπλοΐα τον αποδημήσαντα χθες τον Κωνσταντίνο Γλύξουμπουργκ.
Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Το 1960 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης ο νεαρός τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος είχε αγωνισθεί με το σκάφος «Νηρεύς», ως πηδαλιούχος με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαϊμη στα σκάφη τύπου Dragon. Οι τρεις τους κατάφεραν να κατακτήσουν χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα με 6.733 βαθμούς αφήνοντας στη 2η θέση την Αργεντινή και στην 3η τη Ιταλία. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο μετά το 1912, το οποίο είχε κατακτήσει ο Κώστας Τσικλητήρας στη Στοκχόλμη.
Στην επιστροφή του πληρώματος στην Ελλάδα παρών ήταν και ο βασιλιάς Παύλος, πατέρας του Κωνσταντίνου. Το πλήρωμα κατευθύνθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εν μέσω τιμητικών αγημάτων.
Το 1961 κυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ. αναμνηστική έκδοση για τη νίκη του διαδόχου Κωνσταντίνου στην ιστιοπλοΐα, ενώ το 1963 εξελέγη μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και αργότερα επίτιμο μέλος κι επίτιμος πρόεδρος. Υπήρξε επίσης επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Πέραν της ιστιοπλοΐας, συμμετείχε σε πανελλήνια πρωταθλήματα τοιχοσφαίρισης με πολλές δεύτερες και τρίτες νίκες στο διπλό, ενώ ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την δημιουργία Διεθνούς Ενώσεως Μοντέρνου Πεντάθλου.
Ο τέως Βασιλιάς έφυγε σε ηλικία 82 ετών λόγω επιβαρυμένης υγείας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Γεννήθηκε στην Αθήνα στο Παλαιό Ψυχικό στις 2 Ιουνίου 1940 και ήταν ο μοναχογιός του βασιλιά Παύλου Α’ και της βασίλισσας Φρειδερίκης. Διετέλεσε Βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1974, και το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου για το πολιτειακό με το οποίο κηρύχτηκε οριστικά έκπτωτος.