fbpx

Ocean Race: Ταχύτερα τα δανεικά πτερύγια για την Team Malizia (vid)

Ocean Race: Ταχύτερα τα δανεικά πτερύγια για την Team Malizia (vid)

H νίκη της Team Malizia στο In-Port Race του Αλικάντε με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα του Ocean Race έγινε εφικτή χάρη στην κίνηση της Βρετανίδας Σαμ Ντέιβις να δανείσει τα πτερύγια της ομάδας της, τα οποία αποδείχθηκαν ταχύτερα από τα αυθεντικά που χτυπήθηκαν λίγες ημέρες πριν, όπως αποκάλυψε ο σκίπερ Μπόρις Χέρμαν.

 Η Team Malizia πήρε τη νίκη σε έναν αγώνα που είδε τα 4 από τα 5 σκάφη κατηγορίας IMOCA να περνούν από την πρώτη θέση με τον Χέρμαν να οδηγεί την ομάδα του από την 4η θέση στην κορυφή και να παίρνει τη νίκη. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα η Ντέιβις δάνεισε τα πτερύγιά της στο σκάφος παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ομάδα με τη γερμανική σημαία όταν θα βρεθεί στο κατάστρωμα της Biotherm.

 «Είχαμε ατυχία με πολλά προβλήματα προτού έρθουμε εδώ. Όλη η ομάδα αξίζει τη νίκη για τα όσα πέρασε», είπε ο Χέρμαν. «Νομίζω ότι τα νέα πτερύγια δούλεψαν καλά για εμάς. Βγήκαμε στο νερό με περίπου 25 κόμβους ανέμου και η αίσθηση ήταν πολύ καλή. Υπό κάποιες κλίσεις ήταν ταχύτερα από τα προηγούμενα, οπότε ίσως να είναι μία ευτυχής συγκυρία. Πρέπει να δούμε τι άλλο μπορούμε να μάθουμε από αυτά».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα