fbpx

Επιτυχημένο το 1ο New Year Optimist camp 2023 (pics)

Επιτυχημένο το 1ο New Year Optimist camp 2023 (pics)

Επ ευκαιρίας της αργίας των σχολείων έγινε στην Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Θανάση Αϊβάζη προπονητικό camp optimist (4-7/1), το οποίο αποτελεί μια σημαντική ενέργεια στο πλαίσιο εκπαίδευσης των παιδιών στους ομίλους της Βόρειας Ελλάδας.

default

Το καμπ έγινε μετά από το Κύπελλο Χριστουγέννων Θεσσαλονίκης που οργάνωσε ο Όμιλος Φίλων θαλασσής 27-30 Δεκεμβρίου με συμμετοχές από όλη η Βόρεια Ελλάδα, με την βοήθεια του Θανάση Μπαξεβανη, προπονητή και ιδρυτή της σχολής ανοιχτής Θάλασσας blue Aegean sailing school. Την θεωρία ανέλαβε ο Μιχάλης Καρασταματης, προπονητής του laser πάνω στην οργάνωση του αγώνα και σε κανονισμούς.

Σχετικά με το καμπ ο κ. Αϊβάζης τονίζει την σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων: «Γίνεται πρώτη φορά  κ θα το καθιερώσουμε γιατί είναι βδομάδα που οι αθλητές δεν έχουν σχολείο και είναι τέλεια ευκαιρία μικροί κ μεγάλοι από τις αγωνιστικές ομάδες εφόσον έρχονται από όλη την Β.Ελλάδα τρέχουν μαζί ένα μεγάλο αγώνα Τριών Ημερών να μένουν για να κάνουν προπόνηση μαζί, κάτι που πάσχει η Βόρεια Ελλάδα. Στόχος του camp ήταν να δουλέψουμε πάνω στις εκκινήσεις με light (ασθενή) αέρα και σε στημένες φάσεις του αγώνα όπως στα καβατζαρίσματα με πολλά σκαφάκια και με διάφορες ασκήσεις να γίνουν ακόμα καλύτεροι αθλητές και να μάθουν να αντέχουν στην πίεση. Είχαμε 4 μέρες γεμάτες προπόνηση με μπουνάτσα, μέτριο και αέρα!»

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αθλητές που βρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και ασκήσεις με βίντεο, ενώ παρακολούθησαν και βίντεο με drone με την βοήθεια του Κώστα Καρασαρίδη και θεωρία στην στεριά πάνω στα βίντεο.

Το καμπ έκλεισε με έναν αγώνα την τελευταία μέρα για να βγει ο νικητής και φυσικά να βάλουν στην πράξη οι αθλητές όσα έμαθαν στην θεωρία. Όλοι οι αθλητές πήραν δώρα από την VMG Factory που ήταν ο επίσημος χορηγός των δώρων στο κύπελλο Χριστουγέννων και στο camp. «Eυχαριστούμε θερμα τον Βασίλη Πορτοσαλτε για την βοήθεια της περιφέρειας και ο πρώτος, που ήταν ο Λεονταριδης Γιώργος, πήρε δωροεπιταγή από την Vmg factory. Βραβεύτηκαν όλοι οι αθλητές με χρυσά μετάλλια γιατί ο κάθε ένας έκανε την προσπάθεια του και βοήθησε τον συναθλητή του να γίνει ακόμα καλύτερος» τονίζει ο κ. Αϊβάζης, ο οποίος στάθηκε και στις πρωτοβουλίες του ΟΦΘ. «Είναι σημαντικό να προσθέσω ότι σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να ευχαριστήσω τον Ομιλο Φίλων Θαλασσής και το συμβούλιο γιατί είναι ένας όμιλος με μεγάλη ιστορία και πολλές νίκες και είναι δίπλα στους προπονητές, ακούει και προσπαθεί μέσα από διοργανώσεις να βοηθήσει τους ανθρώπους της, τα παιδιά της και τον χώρο του αθλητισμού. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω την εξαιρετική βοήθεια 2 συναδέλφων του Θανάση Παχούμα προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και του Μιχάλη Μιχαϊλίδη του Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα