fbpx

Ocean Race: Νικήτρια στο σπριντ του Αλικάντε η WindWishper Racing (vid)

Ocean Race: Νικήτρια στο σπριντ του Αλικάντε η WindWishper Racing (vid)

Με ελάχιστο άνεμο η πολωνική ομάδα WindWhisper Racing πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στην κατηγορία VO65 στο Port Race του Αλικάντε στην Ισπανία και με άνετη διαφορά με την αυλαία να ανοίγει και επίσημα στο πρόγραμμα του Ocean Race.

Η απόσταση ήταν τόσο μεγάλη για τον σκίπερ, τον Ισπανό Πάμπλο Αράντε, με πλήρωμα Πολωνούς και Ισπανούς ιστιοπλόους, που τα άλλα 5 σκάφη δεν μπόρεσαν να τερματίσουν μέσα στο χρονικό περιθώριο των 15 λεπτών και δεν πήραν βαθμό.

 Με τον άνεμο στο Αλικάντε να ξεπερνά μετά βίας τους τέσσερις κόμβους, τα 4 από τα 6 σκάφη βρέθηκαν μαζί ωστόσο η καλύτερη θέση που είχε το WindWhisper έφερε το πολωνικό σκάφος στην πρώτη θέση. Η διαφορά γινόταν όλο και μεγαλύτερη με το πλήρωμα του Αράρτε να αφήνει ανήμπορες τις άλλες 5 ομάδες που δεν μπόρεσαν να διασχίσουν τη γραμμή του τερματισμού.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε το In-Port Race», είπε ο Ισπανός, που έχει πάρει τέσσερις φορές μέρος στον αγώνα. «Ήταν δύσκολα, ο άνεμος δεν βοήθησε πολύ ωστόσο ο Αντόνιο Κουέρβας-Μονς πήρε καλή απόφαση στην εκκίνηση και μας έφερε σε καλή θέση, κάτι που έκανε ευκολότερη τη νίκη».

Ο αγώνας μόλις άρχισε καθώς το πρώτο σκέλος του Ocean Race, μήκος 1.900 ναυτικών μιλίων αρχίζει σε μία εβδομάδα με εκκίνηση από το Αλικάντε και προορισμό το Πράσινo Ακρωτήρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα