fbpx

Ocean Race: Η Άνι Λας μιλά για τις προκλήσεις του αγώνα (vid)

Ocean Race: Η Άνι Λας μιλά για τις προκλήσεις του αγώνα (vid)

Να κρέμεσαι πάνω από το κατάστρωμα μετά από μία ώρα ύπνου. Τα γεύματα να αποτελούνται αποκλειστικά από σκόνη που θέλει ζεστό νερό. Να πηγαίνεις για τουαλέτα σε έναν κουβά, να προσπαθείς να αποφεύγεις τις εντάσεις με τον συναθλητή σου που βρίσκεται σε απόσταση ενός μέτρου και όλα αυτά ενώ δίνεις μάχη με τα σκληρότερα στοιχεία της φύσης. Κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί, γιατί;

 Για τη Βρετανίδα Άνι Λας και τις άλλες γενναίες ψυχές που θα αγωνιστούν για 6 μήνες στο Ocean Race, είναι μία πρόκληση που χαρίζει χαρά και απόλαυση. «Ο αγώνα είναι πολύ μακρύς, είναι ανελέητος», είπε στο Eurosport μέσα από ένα κοντέινερ που αποτελεί τη βάση της ομάδας της στο Αλικάντε της Ισπανίας, ενόψει του πρώτου σκέλους που αρχίζει την Κυριακή.

 «Αυτό που κάνει τον αγώνα να ξεχωρίζει από τους άλλους είναι ότι οι περισσότεροι στην αντοχή είναι ατομικοί. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο αθλητικό γεγονός που να είναι τόσο σκληρό σε ομαδικό επίπεδο. Πρόκειται για 6 μήνες έντασης μέσα σε μία ομάδα, περιορισμένοι σε ένα πολύ μικρό χώρο σε ακραία μέρη του πλανήτη. Είναι η απόλυτη δοκιμασία».

 Κάθε ομάδα στην κορυφαία κατηγορία, την IMOCA, όπως κι εκείνη της Λας, η GUYOT, θα καλύψει σχεδόν 23.000 ναυτικά μίλια σε 7 σκέλη κάνοντας το γύρο του κόσμου σε μία από τις πιο απαιτητικές δοκιμασίες στον αθλητισμό. Στις προηγούμενες 2 συμμετοχές της η Λας πήρε μέρος με πλήρωμα 11 μελών (2014-2015) και 9 μελών (2017-2018). Φέτος, θα είναι μέλος μίας ομάδας τεσσάρων μαζί με έναν ρεπόρτερ εξαιτίας της εξέλιξης των σκαφών που πλέον…πετούν καθώς σηκώνονται πάνω από την επιφάνεια του νερού. «Είναι περισσότερο ένα αεροσκάφος παρά ένα σκάφος μερικές φορές», είπε. «Αυτό σημαίνει ότι το πλήρωμα πρέπει να είναι όσο το δυνατό περισσότερο ελαφρύ».

 Η φετινή έκδοση του Ocean Race αρχίζει στο Αλικάντε την Κυριακή με το πρώτο σκέλος ανοικτής θάλασσας να ακολουθεί στις 15 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα