fbpx

Επιτυχημένο το 3ο Pro Sailing Camp ILCA των προπονητών Κάτσιος και Χρυσός (pics)

Επιτυχημένο το 3ο Pro Sailing Camp ILCA των προπονητών Κάτσιος και Χρυσός (pics)

Δύο από τους κορυφαίους προπονητές λέιζερ στην Ελλάδα, οι Αλέξης Κάτσιος και Νίκος Χρυσός, διοργάνωσαν με τεράστια επιτυχία το 3ο Pro Sailing Camp με τους καλύτερους αθλητές της χώρας μας, αλλά και δυνατούς ιστιοπλόους από το εξωτερικό.

Το Pro Sailing Camp 2022 διεξήχθη από τις 26 έως τις 29 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Νέας Μάκρης και μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών 20 από τους καλύτερους αθλητές στην Ελλάδα και 5 από το εξωτερικό, επέλεξαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Οι αθλητές που βρέθηκαν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ευκαιρία να διδαχθούν από το δίδυμο των προπονητών ιστιοπλοΐας, καθώς ο Νίκος Χρυσός του ΝΟΠΦ και ο Αλέξης Κάτσιος είναι επαγγελματίες στο χώρο της ιστιοπλοΐας και ασχολούνται μόνο με την κατηγορία των ILCA (πρώην Laser) τα τελευταία 17 χρόνια με ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νίκες από τους ίδιους αλλά και από τους αθλητές τους.

Με προσκλήσεις το camp
Σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι δύο προπονητές έχουν υιοθετήσει την στρατηγική να δουλεύουν πολύ επί προσωπικού τα τεχνικά κομμάτια των αθλητών και για αυτό επιλέγουν οι ίδιοι να διεξάγουν με προσκλήσεις τα καμπ. Έτσι επιτυγχάνεται ιδανικά η συνεργασία μεταξύ αθλητή και προπονητή.

Οι αθλητές που μετείχαν είναι οι Ελευθεριάδης, Σπανός, Ζυγούρης, Τσάκος, Στάθας, Πετριάνος, Κουκούδης, Πορτοσάλτε, Προκοπίου,Τσουκάτος, Ζαρίμης, Τασούλη, Αναστασίου, Μπουγιατιώτη Κομιανός, Βαρθολομαίος, Τουρλής, Βελλιανίτης, Κοσμά, Ποδιάδη, Σκεπάρνια, Zubovski Anatoli και Theodor, Shangon, Sagmond.

Σε συνθήκες χαμηλής έντασης ανέμου το camp

Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή του χώρου διεξαγωγής των camp που γίνεται πάντα όσο το δυνατόν αργότερα, ώστε να πετύχουν τις ιδανικότερες συνθήκες. Φέτος, λοιπόν, όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Νέας Μάκρης, στον Ευβοϊκό καθώς είναι γνωστός για τους δυνατούς ανέμους και τον άγριο κυματισμό.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων βοήθησαν ώστε οι δύο προπονητές να δουλέψουν τα τεχνικά μέρη για χαμηλής έντασης συνθήκες, μιας και σε όλη την Ελλάδα την περίοδο αυτή είχαμε από χαμηλές εντάσεις ανέμου έως άπνοια. Ολοκληρώνοντας το camp οι προπονητές δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και οργανώνουν ήδη το Camp του επόμενου έτους για μια ακόμη καλύτερη αθλητική χρονιά γεμάτη επιτυχίες.

Στο τέλος κάθε προπονητικής ημέρας γίνονταν 2-3 ιστιοδρομίες και πραγματοποιήθηκε μια άτυπη απονομή με αθλητικά δώρα για όλους τους αθλητές. Σημαίνουσα ήταν και η παρουσία στο camp του πολυνίκη πρωταθλητής Αντώνη Μπουγιούρη, ο οποίος έκανε και κάποιες από τις απονομές, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΝΟ Νέας Μάκρης Κώστα Καζαντζή, την φίλη του αθλήματος Ολυμπία Αδαμοπούλου, την Έλλη Ματθαιάκη από το κατάστημα οπτικών «Optic Gallery» και τον Βασίλη Πορτοσάλτε «VMG».

Οι χορηγοί που υποστήριξαν το camp με δώρα (δωροεπιταγές έως και 50% έκπτωσης) κατά την απονομή, αλλά και με την ενυδάτωση των αθλητών με ηλεκτρολύτες κατά την διάρκεια του camp είναι οι Optic Gallery by Elli Mattheaki, Sailingandmore.gr by Dimitra Soumi και Wellness Hub by Dimitris Andriotis & Alexis Katsios.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα