fbpx

Μπόρις Χέρμαν: «Το Ocean Race αποτελεί το αποκορύφωμα της καριέρας μου»

Μπόρις Χέρμαν: «Το Ocean Race αποτελεί το αποκορύφωμα της καριέρας μου»

Ο Μπόρις Χέρμαν ανυπομονεί για την έναρξη της νέας έκδοσης του Ocean Race χαρακτηρίζοντας την ευκαιρία να πάρει μέρος ως το αποκορύφωμα της καριέρας του.

 Ο Γερμανός ιστιοπλόος, ο οποίος θα είναι ο σκίπερ της Team Malizia, έχει γυρίσει τον κόσμο τρεις φορές και έχει συμμετοχή σε αρκετά παγκόσμια ρεκόρ τα τελευταία χρόνια ωστόσο ενόψει του Ocean Race, που αρχίζει στις 15 Ιανουαρίου, ο ίδιος λέει ότι η διοργάνωση μπορεί να συγκριθεί μόνο με το…ράλι Ντακάρ.

 Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Eurosport, το οποίο θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα, ο Χέρμαν είπε: «Μπορείς κάπως να το συγκρίνεις με το ράλι Ντακάρ, το οποίο απολάμβανα να παρακολουθώ στα εφηβικά μου χρόνια, Οι οδηγοί δεν γνωρίζουν την ακριβή πορεία της διαδρομής, κάτι που δημιουργεί έναν παράγοντα για μία σπουδαία περιπέτεια. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με εμάς, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς μας περιμένει. Άνεμοι, κύματα, τεχνικά προβλήματα. Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκπλήξεις».

 Ο αγώνας θα έχει συμμετοχές τόσο στην κατηγορία IMOCA 60 όσο και στην VO65 με 126 ημέρες δράσης σε 11 σκέλη και ο Χέρμαν συνεχίζει λέγοντας: «Ποτέ δεν θα έχεις αυτό που περιμένεις ωστόσο στο τέλος το καλύτερο πλήρωμα θα πάρει τη νίκη. Θα αποχαιρετήσουμε οικογένεια και φίλους για έναν πολύμηνο αγώνα. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για το αποκορύφωμα της καριέρας μου. Μία μεγάλη ομάδα, νέο σκάφος, ένας αγώνας με πλούσια ιστορία, στον οποίο παίρνω μέρος για πρώτη φορά, όλοι είμαστε πολύ παθιασμένοι με αυτό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα