fbpx

Ανασκόπηση Ιστιοπλοΐα 2022

Ανασκόπηση Ιστιοπλοΐα 2022

Τα ελληνικά πανιά βρέθηκαν και φέτος στα μετάλλια στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Όπτιμιστ, ILCA και 420 ανέβηκαν στο βάθρο σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με τις μικρές ηλικίες να παίρνουν… ταυτότητες.

Φουλ των μεταλλίων στα 420
Οι Παναγιώτης Σωτηρίου και Σίμος Μιχαλόπουλος τερμάτισαν 1οι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία U17. Αυτός είναι ο τέταρτος χρόνος του Σίμου Μιχαλόπουλου στα σκάφη 420 και ξεκίνησε φέτος την συνεργασία του με τον Παναγιώτη Σωτηρίου.

Ένα ακόμη μετάλλιο από τις Δήμητρα Βαρθολομαίου – Μεταξία Γώγου του ΝΟΠΦ στην κατηγορία U19 γυναικών οι οποίες ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανάμεσα σε 33 σκάφη.

Στην κατηγορία U17 νεανίδων οι Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη του Ι.Ο.Π. κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο σε σύνολο 18 σκαφών. Στον ίδιο αγώνα ο Θανάσης Λαχανής με τον Γιώργο Μιχαλόπουλο τερμάτισαν 6οι, ενώ είναι μόλις στην ηλικία των 12 ετών!

«Σαρωτικά» τα ILCA

Η Ερμιόνη Γκίκα, με καταγωγή από το Μαστιχάρι της Κω, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA 4 U16 στην Πορτογαλία. Προηγουμένως, η ιστιοπλόος του ΝΟ Καλαμακίου, είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στα U16 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 4 που διεξήχθη στην Πολωνία. Σε αυτή τη διοργάνωση η Ευαγγελία Καραγεώργου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και η Μαρία Χριστίνα Μένη το χάλκινο στην γενική των κοριτσιών.

Στα αγόρια, ο Διονύσης Καλπογιαννάκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ILCA 4 Youth στην Πορτογαλία, ο Αλέξανδρος Κυφίδης στα U16 το χάλκινο μετάλλιο και ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης το ασημένιο στην κατηγορία των νέων και το χρυσό στην κατηγορία U17 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 6 που έγινε στη Θεσσαλονίκη

Να σημειωθεί πως η 13η θέση του Γιώργου Παπαδάκου στο Ευρωπαϊκό ILCA πριν ένα μήνα, εκτιμάται ως επιτυχία λόγω της υψηλής συμμετοχής στην κλάση και της πρώτης του παρουσίας στην κατηγορία ανδρών.

Μια «τρέλα» τα Όπτιμιστ

Ο Ιάσων Παναγόπουλος με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ στην Δανία, έβαλε την σφραγίδα του για ένα λαμπρό μέλλον στην ιστιοπλοΐα τριγώνου.

Εξίσου σημαντική είναι η επιτυχία της Χρυσούλας Κανέλλου Κοκκινάκη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα κορίτσια και το χρυσό στα 12χρονα, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Όπτιμιστ στην Τουρκία. Η Άννα Μαρία Μακρή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 12χρονα και με αυτά τα τρία μετάλλια, συν δυο αθλητές μας στην 20άδα σε σύνολο 276 αθλητών, καθώς και με συμμετοχή όλων των ιστιοπλόων μας στον χρυσό στολίσκο, η Ελλάδα κατετάγη τρίτη δύναμη στον κόσμο μεταξύ 61 χωρών!

Να θυμηθούμε και τους πρωταθλητές Ελλάδας στις σημαντικότερες κλάσεις:

470 mixed
Χρυσό, Βασίλης Παπουτσόγλου / Αιμιλία Τσουλφά (ΝΟΠΦ), (ΙΟΠ)
Αργυρό, Λάμπης Γιαννούλης / Ελένη Γιαννούλη (ΙΟΠ)
Χάλκινο, Μελίνα Παππά / Σίμος Μιχαλόπουλος (ΙΟΠ)

49er
Χρυσό, Παύλος Καγιαλής (ΟΣΦΠ) / Γιάννης Ορφανός (ΙΟΠ)
Αργυρό, Ε. Δολιανίτης / Νίκος Γιωτόπουλος (ΝΟΘ)
Χάλκινο, Γιώργος Τσουλφάς / Νίκος Ροδουσάκης (ΙΟΠ)

IQFOiL ανδρών
Χρυσό, Λεωνίδας Τσορτανίδης (ΝΟ.ΑΝΔΡΟΥ)
Αργυρό, Βύρων Κοκκαλάνης (ΟΣΦΠ), (ΝΑΟΒΒ)
Χάλκινο, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (ΝΟΒ)

IQFOiL γυναικών
Χρυσό, Δανάη Ποντίφηξ (ΝΟΒ)
Αργυρό, Κατερίνα Δίβαρη (OLY), (ΝΑΟΒΒ)
Χάλκινο, Μαρίνα Χερουβείμ (ΝΑΟΒΒ)

ILCA 7
Χρυσό, Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΝΟΒ)
Αργυρό, Αναστάσιος (Τάσος) Παναγιωτίδης (ΝΟΘ)
Χάλκινο, Γιώργος Παπαδάκος (ΝΟΠΦ)

ILCA 6
Χρυσό, Εβελίνα Καραγεώργου (ΝΟΒ)
Αργυρό, Υρώ Κουράβελου (ΝΟΒ)
Χάλκινο, Χριστίνα-Μαρία Μένη (ΝΑΟΒ)

420 ανδρών
Χρυσό, Γιαννούλης Ευ./Γιαννούλη Ελ. (IΟΠ)
Αργυρό, Βαρθολομαίου Δ./Γώγου Μ. (ΝΟΠΦ)
Χάλκινο, Σωτηρίου Π./Μιχαλόπουλος Σ. (ΙΟΠ)

STAR
Χρυσό, Αιμίλιος Παπαθανασίου/Στέλιος Νούτσος (ΟΣΦΠ)

Finn
Χρυσό, Αντώνης Τσότρας (ΟΣΦΠ)
Ασημένιο, Αλέξανδρος Νικηφόρος Ράρης (ΑΙΟ Ρίου Ιάσων)
Χάλκινο, Ειρηναίος Γναφάκης (ΝΟΚΒ)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα