fbpx

America’s Cup: Ανακοίνωσε ημερομηνίες και περιοχές για το 2024

America’s Cup: Ανακοίνωσε ημερομηνίες και περιοχές για το 2024

Οι ημερομηνίες αλλά και οι περιοχές δράσης για το επόμενο America’s Cup στη Βαρκελώνη έχουν πλέον επιβεβαιωθεί με τη δράση να αρχίζει στις 12 Οκτωβρίου του 2024.

 Δύο αγώνες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 και άλλοι δύο την επόμενη ημέρα ενώ θα ακολουθήσει ένα διήμερο ανάπαυσης. Ο πέμπτος αγώνας έχει οριστεί για τις 16 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει άλλη μία ημέρα ανάπαυσης και μετά θα υπάρχει ένα τριήμερο για περισσότερη δράση με την αυλαία να πέφτει στις 30 Οκτωβρίου στην περίπτωση που χρειαστεί η ομάδα που θα επικρατήσει τελικά να φτάσει στις 7 νίκες. Στις 16 Οκτωβρίου επίσης έχει οριστεί και το φινάλε της γυναικείας έκδοσης.

Μία ζώνη στα νότια της Βαρκελώνης θα φιλοξενήσει τη δράση τόσο για το America’s Cup όσο και για το  Challenger Selection Series. Η επόμενη διοργάνωση θα είναι η 37η, με την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας να εμφανίζεται ως η κάτοχος του τίτλου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η πρώτη έκδοση του γυναικείου αγώνα αλλά και εκείνη των νέων.

 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τις ημερομηνίες των αγώνων και οφείλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Capitan Maritimo και τις αρχές του λιμανιού της Βαρκελώνης που κινητοποιήθηκαν τόσο γρήγορα στη διαδικασία», είπε ο CEO του America’s Cup Limited, Γκραντ Ντάλτον. «Είναι ένα σημαντικό γεγονός με την ανησυχία για την ασφάλεια να παίζει πρωταρχικό ρόλο τόσο για τους θεατές όσο και τους συμμετέχοντες. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάτι πολύ συναρπαστικό με τη δράση να διεξάγεται μπροστά στην παραλία, κατά μήκος της ακτής από την κύρια είσοδο του λιμανιού και πιο ανατολικά, προσφέροντας φανταστική οπτική στο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να δει αυτά τα εξαιρετικά σκάφη να κινούνται με πλήρη ταχύτητα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα