fbpx

The ROC, 5η μέρα: Φινάλε με τον Ιωάννη Τουρνή στην 4η θέση – Στη κορυφή ο Έρικ Σέιντ

The ROC, 5η μέρα: Φινάλε με τον Ιωάννη Τουρνή στην 4η θέση – Στη κορυφή ο Έρικ Σέιντ

Ημέρα λήξης, χθες, στο Chesva 2.0 Regatta of Champions 2022 – The R.O.C. με την ολοκλήρωση 2 ιστιοδρομιών και μια λιτή Τελετή Λήξης με επίκεντρο τους Ιστιοπλόους, τους Προπονητές, τους Επισήμους, τους Συνεργάτες και όλους τους Εθελοντές που βοήθησαν στο να γίνει το The R.O.C. μια πραγματικότητα.

Οι ελαφροί άνεμοι δεν επέτρεψαν στην Επιτροπή Αγώνων να ολοκληρώσει και τους 25 Αγώνες.  Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι το The R.O.C. είναι η πιο σκληρή και η πιο ανταγωνιστική Regatta που διοργανώθηκε ποτέ.  Μετά από 22 σκληρούς αγώνες, όλα κατέληξαν στην τελευταία ιστιοδρομία με τον Αλμπέρτο Αβανζίνι (Ιταλία) να στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής R.O.C. για το 2022, και ο πρώτος που σήκωσε το Κύπελο των Πρωταθλητών μαζί με Βραβείο Ακαδημαϊκής Υποτροφίας €8.000.

Ο Έρικ Σέιντ (Λιθουανία) έχασε το προβάδισμα που είχε την 3η και 4η ημέρα και τερμάτισε 2ος και ΒΑΥ €6.000, με τον Ντέιβιντ Κότες (ΗΠΑ) 3ο και ΒΑΥ €4.000, τον Χένρικ Ουίνγκφορς (Σουηδία) 4ο και ΒΑΥ €3.000, τον Ιωάννη Τουρνή (Ελλάδα) 5ο και ΒΑΥ €2.000, τον Ουίλντερ Σμιθ (ΗΠΑ), 6ο τον Ούγκο Ροντρίγκεθ (Ισπανία) 7ο, τον Αρτούρ Μπριγκέτι (Iταλία) 8ο, τον Άρθουρ Μπακ (Βραζιλία) 9ο, τον Χουάν Μπενασάρ (Ισπανία) 10ο, τον Τζέιμς Πιν (ΗΠΑ) 11ο και τον Σβιάτοσλαβ Μαντόνις (Ουκρανία) 12ο, όλος με ΒΑΥ €1.000 έκαστος.

Κορυφαία Κορίτσια ήταν η Ιζαμπέλα Σάντσες (Περού) και ακολούθησαν η Αράτζα Ζίμερμαν (Περού) και η Βικτόρια Ντεμούρτας (Ιταλία).

Στους Προπονητές πρώτευσε ο Ιβάνο Μπριγκέτι (Ιταλία), ο Μάουρο Μπερτεότι (Ιταλία) και ο Φερνάντο Αλέγκρε (Περού).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις τελευταίες ιστιοδρομίες στη διεύθυνση (https://www.regattaofchampions.com/the-r-o-c-2022-day-5/ )

Την Τελετή Λήξης στη διεύθυνση https://www.regattaofchampions.com/closing-ceremony/

Και τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.regattaofchampions.com/results/ Η Οργανωτική Επιτροπή του R.O.C., και ο Πρόεδρος Στέλιος Χαραλάμπους θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του ονείρου – Ιστιοπλόους, Προπονητές, Γονείς, Συνεργάτες, Αξιωματούχους και Εθελοντές, αλλά ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ. Mike Shyrokov και την Εταιρεία του, Chesva 2.0 που πρώτος πίστεψε σε αυτή την ιδέα.  Ο κ. Shyrokov δήλωσε, στην Τελετή Λήξης, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά και το 2023 R.O.C. είναι μια άλλη πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα