fbpx

Route du Rhum: Νικητής με ρεκόρ ο Κοντρελιέ, τραγωδία στο τέλος (vid)

Route du Rhum: Νικητής με ρεκόρ ο Κοντρελιέ, τραγωδία στο τέλος (vid)

Στο σκοτάδι της νύχτας στην Καραϊβική, ο Γάλλος Σαρλ Κοντρελιέ, με το Ultim 32/32 Μάξι Edmond de Rotschild, διέσχισε τη γραμμή τερματισμού στο Πουάντ-Α-Πιτρ της Γουαδελούπης, ο πρώτος που το έκανε στη 12η έκδοση του Route du Rhum, του θρυλικού αγώνα των 3.542 μιλίων που άρχισε στο Σεν Μαλό της Γαλλίας.

 Ο Κοντρελιέ, ο 47χρονος δύο φορές νικητής του Volvo Ocean Race, πρώτα ως μέλος πληρώματος το 2011-12 και μετά ως σκίπερ το 2017-18, πέτυχε ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 6 ημερών 19 ωρών 47 λεπτών και 25 δευτερολέπτων ξεπερνώντας την επίδοση των 7 ημερών 14 ωρών και 21 λεπτών που είχε σημειώσει ο βετεράνος Φρανσίς Ζογιόν το 2018.

 Αγωνιζόμενος για πρώτη φορά ατομικά ο Κοντρελιέ διατήρησε την ψυχραιμία του την τελευταία βραδιά του αγώνα όπου πέρασε μεγάλες περιόδους κινούμενος με 2-3 κόμβους περνώντας από το ηφαιστειογενές νησί του Μπάσε Τέρε. «Δεν είμαι καν κουρασμένος», είπε ο νικητής. «Οι πρώτες 24 ώρες ήταν δύσκολες. Ονειρευόμουν αυτή τη νίκη από παιδί και την αφιερώνω στην οικογένεια  Ροθτσάιλντ. Έδειχνε μία τρελή ιδέα, να κατασκευάσουμε ένα σκάφος που μπορούσε να πετάξει. Η νίκη είναι και για τον Φρανκ Καμά, που είχε την εμπειρία και χωρίς εκείνον δεν θα ήμουν εδώ καθώς μου έδωσε τη θέση για τον αγώνα».

Ο αγώνας ωστόσο σημαδεύτηκε στο τέλος του από μία τραγωδία καθώς ένα από τα συνοδευτικά σκάφη με 12 επιβαίνοντες αναποδογύρισε ανοικτά της Γουαδελούπης με αποτέλεσμα 2 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα